Op het favoriete voetbaltijdstip van hoofdtrainer Jack de Gier (zondagmiddag om 14:30 uur) begint Go Ahead Eagles overmorgen aan de tweede seizoenshelft. In De Adelaarshorst is dan Almere City FC de tegenstander, de derde ontmoeting met de Almeerders dit seizoen. 

Vorige week vrijdag begonnen de manschappen van De Gier weer met trainen. Exact twee weken na de laatste competitiewedstrijd tegen Jong FC Utrecht. “Als groep waren we wel toe aan een korte vakantie”, vertelt De Gier. “Voor de spelers was het ook prettig dat ze die twee weken konden gebruiken om weer bij familie en vrienden te zijn, in binnen- en buitenland.”

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles speelde dit seizoen al twee keer tegen Almere City. In Flevoland werd het achtereenvolgens 1-1 en 1-3. (Foto: Erik Pasman)

2019 werd afgesloten met overwinningen op Helmond Sport (1-2), FC Twente (2-5) en Jong FC Utrecht (0-3). De Gier: “We zijn het jaar goed geëindigd. We winnen drie lastige uitwedstrijden in een week tijd; daar ben ik trots op”. In al die wedstrijden bleef Go Ahead Eagles dus ongeslagen. Ongeslagen is Go Ahead Eagles dit seizoen ook in de eigen Adelaarshorst: geen van de tien achterliggende thuiswedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie ging verloren.

Voor de laatste nederlaag van Go Ahead Eagles in competitieverband moeten we sowieso ruim vier maanden terug in de tijd: op 30 augustus 2019 was FC Eindhoven (2-1) de laatste ploeg die te sterk was voor het elftal van De Gier. Inmiddels bedraagt de ongeslagen reeks al achttien officiële wedstrijden, één minder dan het all-time clubrecord. “Zo’n ongeslagen status geeft natuurlijk vertrouwen”, weet De Gier. “Met het record zijn we echter niet bezig. Je wil sowieso altijd ongeslagen blijven.”

Tekst gaat verder na de video.

Als opwarmer: de goalcompilatie van Go Ahead Eagles – Almere City FC!

Het is niet voor het eerst dit seizoen dat Go Ahead Eagles aantreedt tegen Almere City. Vorig jaar nam Jack de Gier het met zijn manschappen al twee keer op tegen zijn voormalig werkgever. Dat gebeurde beide keren in oktober. In de competitie eindigde het duel met Almere City FC in een 1-1 gelijkspel. Het doelpunt van Go Ahead Eagles kwam destijds op naam van Richard van der Venne. De middenvelder scoorde ook in het bekerduel met Almere City FC, dat met 1-3 werd gewonnen door Go Ahead Eagles. Naast Van der Venne wisten ook Sam Beukema en Adrian Edqvist (zijn eerste doelpunt in het shirt van Go Ahead Eagles) hun naam op het scorebord te zetten in het bekertreffen met de Almeerders.

Tekst gaat verder onder de samenvatting van het competitieduel Almere City – Go Ahead Eagles.

Almere City staat sinds eind november onder leiding van de Deen Ole Tobiasen, die de op non-actief gestelde Robert Molenaar verving. Net als Go Ahead Eagles sloot ook Almere City het vorige kalenderjaar goed af: de Flevolanders bleven in de laatste drie duels van 2019 ongeslagen. “We mogen Almere City zeker niet onderschatten”, zegt De Gier. “Almere City is een goede tegenstander. Ze hebben ook weer de beschikking over wat jongens die geblesseerd waren, zoals Ricardo Kip en Thomas Verheydt. Die brengen wat extra’s.”

De Gier heeft zijn ploeg goed voorbereid op het grootste gevaar van de Almeerders: het afmaken van kansen. “Ze zijn erg efficiënt in het afronden van hun kansen. Daar heb ik de jongens wel voor gewaarschuwd.” De Gier kan niet wachten tot het zondagmiddag is: “Zondagmiddag om 14:30 uur, dat is eigenlijk mijn favoriete voetbaltijdstip. Ik was ook altijd een zondagmiddagvoetballer.”

Wout Droste, Donny van Iperen (beiden geblesseerd) en Maecky Ngombo (ziek) zijn zondagmiddag niet van de partij bij Go Ahead Eagles. Voor de wedstrijd van zondag zijn al ruim 8.200 kaarten verkocht! Scoor je tickets via deze link. Wil je nou de hele tweede seizoenshelft verzekerd zijn van je eigen plek in het stadion? Bestel dan een halve seizoenkaart!


(Foto: Erik Pasman)