Zondag is het tijd voor een van de mooiste uitwedstrijden van het seizoen: De Graafschap-uit. Op De Vijverberg hoopt de ploeg van Jack de Gier voor de veertiende wedstrijd op rij ongeslagen van het veld te stappen. In Doetinchem worden de manschappen van De Gier gesteund door liefst 550 supporters met een rood-geel hart.

Twee weken geleden kwam Go Ahead Eagles ook al op zondagmiddag in actie. Toen werd Telstar in Velsen-Zuid met 0-2 verslagen. Vorige week vrijdag moest het elftal van De Gier genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Roda JC. “In de eerste helft speelden we te statisch. Na rust ging het gelukkig een stuk beter”, zo blikt De Gier nog even terug op het duel met de club uit Limburg. “Feit blijft dat het verschil tussen de beide helften, zoals vaker dit seizoen, te groot was.”

Negen dagen na de puntendeling met Roda JC staat voor Go Ahead Eagles de uitwedstrijd bij De Graafschap op het programma. De Doetinchemmers kwamen afgelopen maandag nog in actie. Op bezoek bij Jong AZ leed De Graafschap de eerste competitienederlaag van het seizoen (2-1). De Gier verwacht niet dat het reden is voor paniek bij De Superboeren. “Dat denk ik niet. Zij kunnen terugvallen op de stabiele weken van daarvoor.”

Tekst gaat verder onder foto.

De Gier: ‘Verschil tussen twee helften op dit moment te groot’. (Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles staat na zestien wedstrijden op de zevende plaats in de Keuken Kampioen Divisie; De Graafschap op de tweede plaats. Van alle clubs in de Eerste Divisie heeft alleen De Graafschap minder wedstrijden verloren dan Go Ahead Eagles. De laatste nederlaag van Go Ahead Eagles dateert al van eind augustus. “De Graafschap is een ervaren ploeg. Wij hebben een team dat wat minder ervaring heeft en er dus niet meteen stond, maar steeds meer naar elkaar toe groeit.”

Tekst gaat verder onder foto.

Antoine Rabillard, vorige week trefzeker tegen Roda, speelde dit seizoen al tegen De Graafschap, in het onderlinge beloftenduel. (Foto: Dennis Bresser)

Scheidsrechter Bas Nijhuis geeft zondagmiddag om 14:30 uur het startsein voor de uitwedstrijd bij De Graafschap. Een wedstrijd waar de spelers van Go Ahead Eagles naar uitkijken. “Deze wedstrijd leeft echt in de groep”, zegt De Gier. “Dit is een grote wedstrijd, met een prachtige ambiance. Als wij met durf en lef spelen, hebben we een goede kans. Bij een zege trek je De Graafschap een beetje naar de ploegen waar wij bij staan, maar het feit dat ze thuis nog ongeslagen zijn zegt dat dat een mooie uitdaging gaat worden.”

De Gier moet het in Gelderland stellen zonder de geblesseerde verdedigers Donny van Iperen en Wout Droste. “Richard van der Venne heeft wat last van zijn rug. Morgen (zaterdag, red) na de laatste training hakken we de knoop door.”

Tekst gaat verder onder video.

Vorige week werd Van der Venne, die geschorst was voor het duel met Roda JC, vervangen door Alexander Bannink. De 29-jarige Bannink heeft als enige huidige Eagles-speler een verleden bij De Graafschap. De laatste keer dat Go Ahead Eagles aantrad op De Vijverberg was op 15 oktober 2017. Het duel eindigde destijds in een 1-1 gelijkspel. Pieter Langedijk nam het doelpunt namens Go Ahead Eagles voor zijn rekening.

550 supporters gaan zondag mee naar Doetinchem om Go Ahead Eagles te supporten. Hartelijk dank daarvoor en alvast een goede reis gewenst! Ben je er niet bij? Dan kan je de wedstrijd volgen via:
– Go Ahead Eagles App
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl