Met Go Ahead Eagles en FC Den Bosch staan morgenavond twee teams tegenover elkaar die dit seizoen moeilijk zijn te verslaan. Go Ahead Eagles kan inmiddels bogen op een aaneengesloten serie van zeven wedstrijden waarin telkens minstens één punt werd behaald, terwijl ook de Bosschenaren de afgelopen vijf duels ongeslagen bleven.

Daartegenover staat dat beide ploegen ook op de ‘ranglijst der gelijke spelen’ hoge ogen gooien. Van de elf competitiewedstrijden die FC Den Bosch tot dusver speelde, eindigden zes duels in een remise. Met vijf gelijke spelen doet Go Ahead Eagles hier nauwelijks voor onder, al gaf de 3-0 zege op FC Volendam afgelopen vrijdag het nodige vertrouwen. “We willen graag voortborduren op de wedstrijd tegen Volendam”, zegt Jack de Gier. “Als we erin slagen om te winnen van FC Den Bosch, dan kunnen we echt een stap maken op de ranglijst.”

Tekst gaat verder onder foto.

Met een rake kopbal tekende Elmo Lieftink vorige week vrijdag voor de openingstreffer in de wedstrijd tegen FC Volendam. (Foto: Erik Pasman)

Wel is De Gier beducht op de kracht van de Brabantse tegenstander, die momenteel de dertiende plaats inneemt op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. “Den Bosch is dit seizoen qua puntentotaal misschien minder goed gestart, maar ze hebben gewoon een sterk team. Met onder anderen Leo Väisänen en Stefan Velkov als sterkhouders achterin, de ervaring van Paco van Moorsel en Danny Verbeek op het middenveld en een goede keeper met Wouter van der Steen. Het is een ploeg die ons in kwaliteit weinig ontloopt.”

Tekst gaat verder onder video.


Samenvatting Go Ahead Eagles – FC Den Bosch (competitie, 2018/2019)

Toch vindt De Gier dat Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst voor de drie punten moet gaan. “Zeker in eigen huis moeten we vol voor de overwinning gaan. Ik verwacht niet dat FC Den Bosch naar Deventer komt om ons ‘hoog’ onder druk te zetten. Andersom willen wij wel de druk op de tegenstander houden, de bal hebben, goals maken. Daarbij moeten we op onze hoede zijn voor de omschakeling.”

Tekst gaat verder onder video.

In aanloop naar het duel tegen de Bosschenaren beschikt Jack de Gier over een nagenoeg fitte selectie. Alleen de langdurig geblesseerde Wout Droste en Donny van Iperen ontbreken morgenavond. Daarentegen kan Go Ahead Eagles wel weer beschikken over Maël Corboz, die tegen FC Volendam nog een schorsing uitzat naar aanleiding van zijn rode kaart in het uitduel tegen Almere City FC. “Dat we qua spelers ruim in de keuzes zitten, is een prettig gegeven”, vindt De Gier. “Zeker gezien de drie wedstrijden die we aankomende week spelen. Want na FC Den Bosch wachten ons doordeweeks Almere City FC in het bekertoernooi en volgende week vrijdag het competitieduel bij NAC Breda.”

Tekst gaat verder onder video.


Samenvatting Go Ahead Eagles – FC Den Bosch (Keuken Kampioen Play-Offs, 2018/2019)

De laatste keer dat de spelers van FC Den Bosch op het veld stonden in De Adelaarshorst, was op 19 mei van dit jaar. Het duel in de halve finale van de Keuken Kampioen Play-Offs eindigde in een 2-2 gelijkspel, waarna Go Ahead Eagles drie dagen later in de Brabantse provinciehoofdstad met 0-1 te sterk bleek voor de Bosschenaren na een doelpunt van Jeroen Veldmate in de slotfase.

Ben jij er morgen bij als de Deventer adelaars morgen de degens kruisen met de Bossche draken? Tickets voor het duel kun je hier bestellen.