Eerste Selectie

Vooruitblik FC Twente – Go Ahead Eagles

Morgenmiddag staat de laatste uitwedstrijd van 2022 op het programma. Go Ahead Eagles reist af naar Enschede voor het treffen met FC Twente. De Tukkers maken tot nu toe een uitstekend seizoen door, getuige de huidige vierde plaats op de ranglijst. Aan de mannen van René Hake de taak om de eigen ongeslagen reeks van zeven competitiewedstrijden óók tegen FC Twente voort te zetten.

Vorige week zaterdag werd er in De Adelaarshorst met 3-1 gewonnen van Excelsior. René Hake zag, ondanks de overwinning, echter genoeg verbeterpunten: “We hebben weliswaar gewonnen tegen Excelsior, maar er valt zeker nog winst te behalen in ons spel. In de rust stonden we met 2-0 voor, maar in de tweede helft zagen we vervolgens tien minuten een déjà vu van de wedstrijd tegen N.E.C., waarbij we meer op onze eigen helft werden teruggedrongen en minder agressief waren. In die fase ontstond er onder meer een één-op-één situatie, die Jeffrey de Lange goed pakte. Dat was een cruciaal moment. Daarna pakten we het weer op en speelden we een prima tweede helft.” Dat het tegen FC Twente zeker geen gemakkelijke wedstrijd zal worden, beseft ook Hake, die morgen voor even terugkeert bij de club waar hij geruime tijd werkzaam was in de jeugdopleiding en als hoofdcoach voor de ploeg stond tussen 2015 en 2017.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Excelsior

“Het is bekend hoe het is om in De Grolsch Veste te spelen met hun publiek erachter. FC Twente heeft een prima ploeg en krijgt weinig goals tegen, wat natuurlijk ook te maken heeft met hun uitstekende keeper in de persoon van Lars Unnerstal. Er zit veel variatie in de ploeg en een heleboel individuele kwaliteit. Het is ook niet voor niets dat ze al een tijdje tegen de top van Nederland aan schuren. Het gaat erom wat wij brengen op de momenten dat FC Twente een mindere wedstrijdfase heeft. Dan moeten we zien te profiteren, maar dat het een lastige kluif gaat worden, lijkt me duidelijk.”

Aan de andere kant ziet René Hake ook zeker mogelijkheden op een resultaat. “We moeten het compact zien te houden, zeker als we hoger op het veld staan. Als we zelf de bal hebben, moeten we ook brutaal durven zijn en de ruimtes benutten die zij open laten liggen. Dan ontstaan er altijd momenten waarop je zou kunnen scoren”, verwacht de hoofdcoach.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Excelsior

Go Ahead Eagles zal het morgen moeten doen zonder de geblesseerde Erwin Mulder en Federico Mattiello. Verder beschikt Hake over een fitte spelersgroep voor de wedstrijd tegen FC Twente. De wedstrijd, die onder leiding staat van scheidsrechter Jeroen Manschot, zal om 14:30 uur worden afgetrapt.

Terug naar overzicht