Eerste Selectie

Vooruitblik FC Twente – Go Ahead Eagles

Voor de tweede keer dit seizoen staat morgen (zondag 25 februari) de Derby van het Oosten op het programma. In de Grolsch Veste neemt Go Ahead Eagles het als nummer zes van de Eredivisieranglijst op tegen FC Twente, dat in het klassement de derde positie inneemt.

Voor René Hake zal de wedstrijd tegen de Tukkers een weerzien met de nodige oude bekenden worden. Met Twente-trainer Joseph Oosting werkte hij eerder in zijn carrière samen bij FC Emmen, terwijl ook Hake zelf als jeugd-, assistent- en hoofdtrainer een verleden heeft bij de club uit Enschede. “Ik heb bij FC Twente een hele mooie tijd meegemaakt. Een tijd die ik koester. Er zijn nog steeds warme contacten die ik daaraan heb overgehouden. Ik kijk er dan ook naar uit om in de Grolsch Veste weer een aantal mensen te zien met wie ik altijd goed contact heb gehad.”

In de Eredivisie bleef Go Ahead Eagles vorige week zaterdag tegen sc Heerenveen (0-2 zege) voor de zevende uitwedstrijd op rij ongeslagen, waarmee een clubrecord uit 1964 en 1966 werd geëvenaard. “Uiteraard is het morgen de insteek om die reeks tegen FC Twente te verlengen”, vervolgt Hake. “Maar dat het een lastige wedstrijd voor ons wordt en dat we daar in een heksenketel terecht gaan komen, dat lijkt me op voorhand ook wel duidelijk. Zeker gezien de nederlaag van FC Twente tegen FC Utrecht van afgelopen weekend zullen ze vol gas de wedstrijd willen starten en heel snel een opening willen creëren. Wij moeten daartegen gewapend zijn en als ons dat lukt, dan hebben we een kans om daar een resultaat te halen. Winnen is ons vertrekpunt, maar hoe de wedstrijd uiteindelijk verloopt en hoe het voor ons uitpakt, kan ik uiteraard ook niet voorspellen.”

Tegen FC Twente keert Willum Willumsson terug van een schorsing. Wel zal Go Ahead Eagles het in de Grolsch Veste moeten doen zonder de geblesseerde Philippe Rommens, terwijl achter de namen van Jamal Amofa en Oliver Edvardsen nog een vraagteken staat gezien de kwetsuren waarmee zij de voorbije periode te kampen hadden.

Er wordt morgen om 14:30 uur afgetrapt bij FC Twente – Go Ahead Eagles. In het uitvak van de Grolsch Veste wordt Go Ahead Eagles ondersteund door 941 Eagles-supporters. Ben je morgen niet aanwezig in Enschede? De wedstrijd is te volgen via de volgende mediakanalen:

Terug naar overzicht