Eerste Selectie

Vooruitblik FC Utrecht – Go Ahead Eagles

FC Utrecht-uit. Met de club uit de Domstad als tegenstander wacht voor Go Ahead Eagles morgen (zaterdag 18 maart) – na de uitduels met SC Cambuur en FC Emmen – de derde uitwedstrijd op rij in de Eredivisie. Een uitbeurtenreeks die uiteraard mede te maken heeft met de afgelasting van Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk, vorige week vrijdag.

“Het is de eerste keer dat ik terugkeer in Stadion Galgenwaard sinds ik daar als trainer vertrokken ben”, zegt René Hake. “Het voelt altijd goed om weer even wat oude bekenden te ontmoeten. Maar ik ben daar natuurlijk morgen vooral om als trainer van Go Ahead Eagles een goed resultaat neer te zetten.” Dat zal tegen FC Utrecht – de huidige nummer 7 van de Eredivisieranglijst – zeker geen gemakkelijke opgave zijn. “Ze hebben bijvoorbeeld niet verloren van Feyenoord, PSV en AZ”, geeft Hake aan. “Weliswaar zijn ze in het bekertoernooi onverwacht uitgeschakeld door Spakenburg, maar dat neemt niet weg dat FC Utrecht gewoon redelijk stabiel is. Dat ze afgelopen weekend tegen NEC de wedstrijd wisten te draaien na een 0-2 achterstand, zegt ook wel wat. Aan FC Utrecht kun je gewoon zien dat ze over goede spelers beschikken, maar wellicht dat ze – mede door blessures waarmee ze te maken hebben gehad – nog net iets meer tijd nodig hebben om een team te worden.”

Fortuna Sittard Go Ahead Eagles (4)

Het publiek van FC Utrecht is een extra factor in Stadion Galgenwaard. “De supporters zijn kritisch”, weet Hake. “Als het goed gaat, dan staan de fans nadrukkelijk achter hun ploeg. Maar als er niet wordt voldaan aan de verwachtingen, dan kan er onrust ontstaan. In dat geval is het voor ons de kunst om daar gebruik van te maken. Dat kan door zelf goed georganiseerd te spelen en FC Utrecht er zwak uit te laten zien. Als we daartoe in staat zijn, dan is het mogelijk om een resultaat te halen.” Hake kan morgen geen beroep doen op Bas Kuipers en Evert Linthorst, die niet wedstrijdfit zijn. Er wordt om 16:30 uur afgetrapt in Stadion Galgenwaard, waar Go Ahead Eagles zich gesteund weet door 656 supporters in het uitvak. De wedstrijd wordt aangegrepen om de tramaanslag te herdenken, die op 18 maart 2019 in Utrecht plaatsvond. Daarnaast zal bij FC Utrecht – Go Ahead Eagles aandacht worden gevraagd voor de OneLove-campagne, net als bij de andere Eredivisiewedstrijden in speelronde 26.

Netherlands: Fc Emmen Vs Go Ahead Eagles
Terug naar overzicht