Er komen belangrijke weken aan voor Go Ahead Eagles, want in de komende vier duels treft de ploeg van Jack de Gier liefst drie ploegen uit de top-4. Te beginnen vrijdagavond als Go Ahead Eagles op bezoek gaat aan de Dijk om het daar op te nemen tegen FC Volendam, de club die direct boven Go Ahead Eagles staat.

Eerder dit seizoen, op 18 oktober om precies te zijn, won Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst nog met 3-0 van de Volendammers. Het was de laatste competitienederlaag van FC Volendam, voordat het afgelopen maandag met 2-1 onderuit ging op bezoek bij Jong FC Utrecht. In de tussentijd bleef de ploeg van Wim Jonk liefst vijftien competitiewedstrijden op rij ongeslagen en won het een periodetitel. “Dat geeft natuurlijk wel wat aan”, weet De Gier. “FC Volendam is een goed voetballende ploeg. Ze spelen aantrekkelijk voetbal, maar leggen daardoor ook de nodige risico’s in hun spel.”

Tekst gaat verder onder foto.

Sam Beukema, hier in duel met Volendam-speler Jelle Duin, maakte vorige week zijn rentree bij Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

FC Volendam verloor in de vorige speelronde dus van Jong FC Utrecht. Go Ahead Eagles pakte in de vorige speelronde de volle buit tegen N.E.C. Het duel met de Nijmegenaren eindigde in een 2-1 overwinning door doelpunten van Antoine Rabillard en Soufyan Ahannach. Alle drie de doelpunten in De Adelaarshorst kwamen na rust tot stand. De Gier: “We hebben tegen N.E.C. karakter getoond. De eerste helft hadden we de controle, maar kwamen we niet tot echte kansen. Na rust hebben we het verschil gemaakt.”

Het duel met N.E.C. was een echte ‘zespuntenwedstrijd’. De voorsprong op de club uit Gelderland is inmiddels opgelopen tot zes punten. “Nu hebben we een redelijke buffer opgebouwd op clubs als N.E.C., Telstar en Almere City. Dat is belangrijk met het oog op de Play-Offs, al blijft het spannend”, weet De Gier.

Tekst gaat verder onder de samenvatting van Go Ahead Eagles – FC Volendam.

Iedereen met een rood-geel hart wacht een aantal mooi weken waarin Go Ahead Eagles op bezoek moet bij FC Volendam, terwijl De Graafschap en SC Cambuur de tegenstanders zijn in de komende twee thuiswedstrijden. “Het gat met De Graafschap en Cambuur is groot, dat besef ik ook, maar we willen blijven kietelen. Dat gevoel leeft echt in de groep, er komen een paar mooie wedstrijden aan.”

Tekst gaat verder onder foto.

Elso Brito probeert sneller bij de bal te zijn dan FC Volendam-routinier Kevin Visser. (Foto: Erik Pasman)

In het duel met FC Volendam kan De Gier geen beroep doen op Wout Droste, Jeroen Veldmate en Maël Corboz. Die laatste liet zich tegen N.E.C. al vroegtijdig vervangen door Alexander Bannink, die morgen waarschijnlijk in de basis start. “Alexander is een stuk gegroeid ten opzichte van de eerste seizoenshelft”, vertelt De Gier. “Hij is een speler die vanuit het middenveld het verschil kan maken. Hetzelfde geldt voor Soufyan Ahannach. Soufyan had natuurlijk wat achterstand, maar begint ook steeds beter te draaien en ik heb hem verteld dat er nog mooie dingen gaan gebeuren.”

De wedstrijd FC Volendam – Go Ahead Eagles begint morgenavond om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Oostrom. Wil je thuis op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond FC Volendam – Go Ahead Eagles? De wedstrijd is live te volgen via:

– Twitter.com/GAEagles
– Go Ahead Eagles App
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl
– Fox Sports Schakelkanaal

(Foto: Erik Pasman)