Eerste Selectie

Vooruitblik Fortuna Sittard – Go Ahead Eagles

Nadat de selectie en staf van Go Ahead Eagles het voorbije weekeinde – waarin de bekerfinale werd gespeeld – genoten van een aantal dagen rust, staat aankomende zondag om 16:45 uur de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma. De Deventenaren kunnen tegen de ploeg uit Zuid-Limburg hun vierde competitiezege op rij boeken. Fortuna is daarentegen nog volop verwikkeld in de strijd om degradatie en gaat – na de belangrijke overwinning op Sparta Rotterdam van afgelopen zaterdag – wederom op zoek naar de volle buit in het Fortuna Sittard Stadion.

Na de 4-0 zege op Willem II van twee weken geleden zit de ploeg van Kees van Wonderen in een goede ‘flow’. “Ik ben enorm trots op de ploeg en de resultaten die ze op dit moment neerzetten”, vertelt Van Wonderen. “We staan op dit moment op een positie die niemand vooraf voor mogelijk had gehouden. Je merkt ook hoe blij en trots de supporters momenteel zijn op Go Ahead Eagles en ook dat geeft de groep een goed gevoel.”

“Ik denk ook dat we klaar zijn voor het laatste blok van de competitie”, vervolgt de oefenmeester. “De groep wil nog alles eruit halen wat erin zit en aansluiting houden bij de plekken die recht geven op het spelen van play-offs voor Europees voetbal. Dat is ook te zien aan de manier van trainen de afgelopen weken. De intensiteit is erg hoog en iedereen laat maximale inzet zien. Het is ook fijn dat we nu omhoog kunnen kijken in plaats van ons op handhaving te focussen. Met nog vijf wedstrijden te gaan, staan we in punten gelijk met FC Groningen, dus alles is nog mogelijk.”

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Willem Ii

Komende zondag staat dus de wedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma. In navolging van het spektakelstuk in De Adelaarshorst van eerder dit seizoen (4-3 winst na een 1-3 achterstand) belooft het wederom geen gemakkelijke wedstrijd te worden voor de ploeg van Kees van Wonderen. “Fortuna heeft eerder dit seizoen al laten zien een geduchte tegenstander te zijn. Eerder dit seizoen maakten ze het ons in eigen huis erg lastig. Gelukkig knokten we ons – mede dankzij het publiek – terug naar een overwinning. Hopelijk spelen we zondag een minder moeizame wedstrijd en kunnen we het rustiger uitspelen dan eerder dit seizoen.” Ondanks wat wisselende resultaten is Fortuna een goed voetballende ploeg met individuele klasse, meent Van Wonderen. “Sterkhouders zoals Mats Seuntjens en Zian Flemming zijn hier goede voorbeelden van. Verder hebben ze ook Paul Gladon als een sterk aanspeelpunt. Dit zijn jongens die een ploeg bij de hand kunnen nemen en met degradatie in het achterhoofd zullen ze er alles aan doen om de drie punten in Sittard te houden.”

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Fortuna Sittard

Na wekenlang een volledig fitte selectie te hebben gehad, zal Van Wonderen het komende zondag zonder twee van zijn selectiespelers moeten doen. “We missen op dit moment Jay Idzes en Giannis Botos. Zij kampen beiden met een enkelblessure en zullen zondag dus ook niet in actie komen tegen Fortuna. Het ziet er naar uit dat volgende week voor hen ook te vroeg zal komen. Beiden hebben ze een flink dikke enkel, dus de herstelduur zullen we voor nu even moeten afwachten.”

Terug naar overzicht