Als nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie ontvangt Go Ahead Eagles aanstaande vrijdag (18 januari) Almere City FC in De Adelaarshorst. De bezoekers uit Flevoland kenden net als Go Ahead Eagles een bliksemstart van de competitie, maar zijn inmiddels afgezakt naar de tiende positie.

“Maar het blijft gewoon een goede ploeg”, zegt trainer John Stegeman na de afsluitende training van donderdag. “Dat gezegd hebbende: zoals altijd kijken we vooral naar onszelf.” Dat deed Stegeman afgelopen maandag letterlijk door de verloren wedstrijd tegen Roda JC minutieus te analyseren. “We hebben bij vlagen prima gespeeld, maar belonen onszelf niet. De tegendoelpunten vallen doordat we als team niet goed staan en daar heb ik de ploeg op gewezen.”

Go Ahead Eagles moet het morgen stellen zonder defenseur Gino Bosz. Bosz kreeg in Kerkrade zijn vijfde gele kaart en is geschorst. Julius Bliek start hierdoor centraal in de verdediging.

Onder de naam FC Omniworld debuteerde tegenstander Almere City FC in het seizoen 2005/06 in het betaalde voetbal. Na negen relatief anonieme ‘kennismakingsjaren’ in de Eerste Divisie, ontpopte de Flevolandse club zich de afgelopen vier seizoenen tot een geduchte tegenstander die prima resultaten boekte.

Door vier opeenvolgende deelnames aan de play-offs werd Almere City FC op de Nederlandse voetbalkaart gezet. Met onder meer Marco Heering als assistent-trainer op de bank waren de Almeerders afgelopen seizoen zelfs dicht bij promotie naar de Eredivisie. Nadat achtereenvolgens MVV Maastricht (eerste ronde) en Roda JC (tweede ronde) werden uitgeschakeld, trok De Graafschap tijdens de finalewedstrijden echter aan het langste eind.


Beeld uit de vorige onderlinge ontmoeting in Deventer: Sam Hendriks zet de 2-1 eindstand op het scorebord. (Foto: Erik Pasman)

Almere City FC kende een sterke start van het seizoen 2018/2019. Begin oktober mocht het team van trainer Michele Santoni zichzelf na acht speelrondes zelfs koploper van de Keuken Kampioen Divisie noemen. Ook na negen speelrondes was Almere City FC nog altijd gedeeld koploper (samen met Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam), waardoor de confrontatie tussen de Almeerders en de Deventenaren op 19 oktober 2018 een heuse topper was. Door een doelpunt van Istvan Bakx kort voor rust pakte Go Ahead Eagles destijds de zege: 0-1.

Inmiddels staat Almere City FC op een tiende plaats en werden uit de laatste zeven wedstrijden twee punten gehaald. Afgelopen vrijdag was FC Volendam in Flevoland met 0-2 te sterk. De ploeg van hoofdtrainer Michele Santoni zal dus gebrand zijn de weg omhoog te gaan hervinden. Het belooft dus een wedstrijd te worden tussen twee teams die vol voor de winst gaan. En dat sowieso in een zeer goed gevulde Adelaarshorst; er zijn al ruim 8.000 kaarten verkocht!

Heb jij je ticket(s) nog niet binnen? Wees er dan nog snel bij via deze link, want de eerste vakken raken uitverkocht!