Eerste Selectie

Vooruitblik Go Ahead Eagles – AZ

Zes wedstrijden in de komende negentien dagen. Dat de voetbalkalender van Go Ahead Eagles met drie midweekse duels en drie wedstrijden in het weekend goed gevuld is, is een understatement. Het eerste treffen in de reeks van zes is de ontmoeting met AZ, dat morgenavond te gast is in De Adelaarshorst.

Na AZ-thuis wachten achtereenvolgens PSV-uit (zaterdag 28 januari), het inhaalduel bij RKC Waalwijk (woensdag 1 februari), NEC-thuis (zondag 5 februari), de uitwedstrijd bij ADO Den Haag in de 1/8 finale van de TOTO KNVB Beker (donderdag 9 februari) en het uitduel met Sparta Rotterdam (zondag 12 februari).

“Mooi om zoveel wedstrijden in korte tijd te spelen”, vindt René Hake. “Al is ook duidelijk dat we niet elke wedstrijd met dezelfde elf spelers aan de aftrap zullen verschijnen. Dat biedt echter ook kansen voor andere jongens, die de komende weken zeker hun speelminuten zullen krijgen. In die zin wacht ons als staf een interessante periode om te bekijken hoe we alle wedstrijden en trainingen op de juiste manier aanvliegen en onze duels met een zo’n goed mogelijk resultaat kunnen afsluiten.”

Go Ahead Eagles Fc Utrecht (1) Henny Meyerink

Morgenavond is AZ de eerstvolgende opponent voor Go Ahead Eagles. De Alkmaarders bezetten momenteel de tweede plaats op de Eredivisieranglijst met twee punten achterstand op koploper Feyenoord. “AZ heeft een heel goede ploeg met veel teamkwaliteit en veel individuele kwaliteiten”, weet Hake. “Ze proberen niet alleen van achteruit op te bouwen, maar kiezen ook nog wel eens voor de lange bal, met spelers die vervolgens anticiperen op de tweede bal. Het is lastig om tegen zo’n ploeg de juiste strategie te kiezen, zowel met als zonder bal zullen wij de goede keuzes moeten maken om zelf iets te kunnen bewerkstelligen. Al met al zal AZ een hele kluif worden. Aan ons de uitdaging om te laten zien dat wij een taaie ploeg zijn.” Bas Kuipers en Philippe Rommens zijn de enige twee (geblesseerde) spelers binnen de selectie op wie Hake morgen geen beroep kan doen. De aftrap van Go Ahead Eagles – AZ is morgenavond om 18:45 uur.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Fc Utrecht
Terug naar overzicht