Eerste Selectie

Vooruitblik Go Ahead Eagles – Excelsior

Na een competitievrij weekend wordt de Eredivisie morgen hervat met vijf wedstrijden. Eén van die duels is de ontmoeting tussen Go Ahead Eagles en Excelsior, die in De Adelaarshorst tegenover elkaar staan in speelronde 27.

Ter voorbereiding op de laatste acht competitiewedstrijden van Eredivisieseizoen 2023/2024 speelde Go Ahead Eagles de voorbije periode oefenwedstrijden tegen RKC Waalwijk (2-2 gelijkspel) en AZ (0-1 overwinning). “We staan er goed voor”, zegt Hake over de huidige zevende plaats van zijn ploeg op de Eredivisieranglijst. “We zijn erin geslaagd om ons goed te positioneren voor de laatste fase van het seizoen. Voor ons is het nu de uitdaging om het vol te houden en het maximale eruit te halen. Een aantal ploegen zit op het vinkentouw, dus we kunnen ons sowieso op gaan maken voor acht lastige wedstrijden.”

De Rotterdamse tegenstander van morgenavond bezet momenteel de vijftiende plaats op de klassementsladder. “Ze hebben het moeilijk de laatste weken”, vervolgt Hake. “Het zit Excelsior qua uitslagen even niet mee, mede doordat bepaalde spelers niet altijd beschikbaar zijn geweest. Dat komt hun vastigheid niet ten goede. Desondanks blijft het een ploeg met een goede spelopvatting. Daarnaast beschikken ze over gevaarlijke spelers die uit het niets een wedstrijd kunnen beslissen. Uiteindelijk gaat het echter om onszelf. Ongeacht hoe Excelsior morgen voor de dag komt, moeten wij de zaken op orde hebben en zelf voor gevaar zorgen.”

Philippe Rommens is de enige speler die vanwege de revalidatie van zijn blessure geen deel uit kan maken van de wedstrijdselectie. Er wordt morgen om 20:00 uur afgetrapt bij Go Ahead Eagles – Excelsior. Ben je morgen niet aanwezig in De Adelaarshorst? De wedstrijd is te volgen via de volgende mediakanalen:

Terug naar overzicht