Morgen speelt Go Ahead Eagles het laatste officiële thuisduel van de eerste seizoenshelft. Na acht zeges, één remise en één nederlaag is koploper FC Den Bosch morgen de elfde en laatste bezoekende tegenstander van dit seizoen in 2018.

“De twaalfde man”, zegt John Stegeman aan het begin van het perspraatje resoluut. “Die kan morgen zomaar van doorslaggevend belang zijn. We hebben dit jaar heel mooie thuiswedstrijden mogen spelen, waarin de fans ons geweldig gesteund hebben. Het zou zo mooi zijn als we het jaar 2018 mooi kunnen afsluiten tijdens de laatste thuiswedstrijd. Dat verdienen de fans, dat verdienen de spelers en dat verdient de club. Maar dat het niet makkelijk gaat worden, is wel duidelijk.”

Tekst gaat verder onder video.

Speelde Go Ahead Eagles namelijk vorige week nog tegen de hekkensluiter Helmond Sport; morgen komt dus koploper FC Den Bosch op bezoek. Stegeman: “Nu heb ik wel al vaker gezegd dat de onderlinge verschillen in de Keuken Kampioen Divisie klein zijn. FC Den Bosch is echter wel een club in de lift. Je bent niet voor niets elf duels achter elkaar ongeslagen. Wat wij moeten doen is op onszelf focussen en de dingen doen waar we goed in zijn: hard werken en opereren als een team.”

Tot dat wedstrijdteam behoort Gino Bosz morgen ook weer. De verdediger had last van zijn knie, maar maakt zijn rentree in de wedstrijdselectie. Alleen Sjoerd Overgoor (hamstring) is niet inzetbaar voor de wedstrijd tussen de nummer 3 Go Ahead Eagles (35 punten) en nummer 1 FC Den Bosch (36 punten).

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles-FC Den Bosch was ook de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2017/2018. Toen een affiche tussen twee uitgespeelde clubs uit het rechterrijtje (uitslag: 1-2); morgen een kraker om de koppositie. (Foto: Erik Pasman)

De huidige koppositie van tegenstander FC Den Bosch is opvallend gezien de eindklasseringen in de laatste vier seizoenen, waarin de Bosschenaren steevast in het rechterrijtje van de Eerste Divisie eindigden. Eerder dit jaar stapte Kakhi Jordania binnen. Onder leiding van de Georgiër werden de financiële (en dus sportieve) mogelijkheden groter in stadion De Vliert.

Dat laatste is te zien aan de resultaten. FC Den Bosch verloor voor het laatste in de competitie op op 21 september 2018. Sindsdien stuwde trainer Wil Boessen zijn ploeg omhoog naar de eerste plaats op de ranglijst door negen keer te winnen en twee keer gelijk te spelen. Afgelopen vrijdag werd er knap met 3-2 gewonnen van NEC.

Met Stefano Beltrame kent de Bossche selectie één speler die eerder actief was voor Go Ahead Eagles. De Italiaan kwam vorig seizoen (2017/2018) op huurbasis uit voor de Deventenaren. Andersom speelden de huidige Eagles-spelers Istvan Bakx en Paco van Moorsel eerder in hun voetbalcarrière voor FC Den Bosch.

Tekst gaat verder onder foto.

Istvan Bakx was matchwinner tegen Helmond Sport en speelt morgen tegen zijn oude club. (Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Voor de kraker van morgen zijn al 8.700 kaarten verkocht! Bezoekers kunnen zich niet alleen verheugen op de wedstrijd, maar ook op een gratis oliebol van de Supportersvereniging, een speciale Kerstposter in de Matchday! en een sfeeractie van Sfeerteam ADHD.

Kortom: waar wacht je op? Je bestelt je kaart(en) makkelijk en snel via deze link.

Ben je van plan ook in de tweede seizoenshelft De Adelaarshorst te bezoeken? Koop dan een halve seizoenkaart! Deze is meteen geldig vanaf de wedstrijd van morgen.