Met een uitzege bij MVV (0-2) en een gelijkspel in De Adelaarshorst tegen De Graafschap (0-0) kan Go Ahead Eagles met een goed gevoel terugkijken op de voorbije twee competitiewedstrijden. Tijd om al te lang stil te staan bij deze duels, is er echter niet. Met FC Eindhoven als tegenstander staat morgenmiddag om 16:30 uur de derde wedstrijd in acht dagen op het programma voor het team van Kees van Wonderen. 

“De vorige twee wedstrijden hebben ons vertrouwen en rust gegeven”, zegt de hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. “De sfeer binnen de groep is goed. Het is een jonge, gretige en enthousiaste ploeg, erg leuk om mee te werken. Daarnaast is het fijn om te zien dat we goed door de afgelopen wedstrijden zijn gekomen. We hebben een druk schema, maar hebben laten zien dat we fit genoeg zijn om dit vol te houden.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Naast het gelijkspel van afgelopen dinsdag en de overwinning van afgelopen zaterdag kan Go Ahead Eagles ook vijf clean sheets in zeven wedstrijden overleggen. “Verdedigend staan we goed. We geven niet veel kansen weg en achterin ontstaan er langzamerhand vastigheden. Nu proberen we aanvallend nog ons team optimaal neer te zetten. Dit kan bijvoorbeeld met Jacob Mulenga, die inmiddels speelgerechtigd is. Hij kan andere impulsen toevoegen aan de selectie dan de kwaliteiten die we al hebben”, aldus Van Wonderen.

Voor Jay Idzes wordt de competitiewedstrijd tegen FC Eindhoven een weerzien met zijn oude club. Vorig seizoen speelde hij nog in het blauw-wit van de Eindhovenaren. Go Ahead Eagles en FC Eindhoven behaalden beide tot dusver negen punten uit zeven competitieduels. Het leverde Go Ahead Eagles een voorlopig negende plaats op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie op, terwijl de club uit de Lichtstad op basis van het doelsaldo één klassementstreetje lager staat.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Kees van Wonderen weet dat Go Ahead Eagles niet zomaar van de Brabanders zal winnen. “FC Eindhoven is een stug team. Ze hebben veel fysieke kracht in hun elftal, bijvoorbeeld met Mawouna Amevor. Daarnaast is er veel bereidheid in de ploeg om voor elkaar te werken. Eigenlijk lijken Go Ahead Eagles en FC Eindhoven dit seizoen wel wat op elkaar. Net als wij heeft ook FC Eindhoven een vrij nieuwe spelersgroep, waardoor beide teams nog volop bezig zijn om hun basiselftal samen te stellen. Het belooft dus een mooie pot te worden.”

Luuk Brouwers zal tegen FC Eindhoven niet aan de aftrap verschijnen. De middenvelder kampt met klachten aan zijn rug na de wedstrijd tegen De Graafschap. Daarnaast mist Go Ahead Eagles ook Martijn Berden en Antoine Rabillard vanwege blessures. Erkan Eyibil is na zijn verblijf bij Turkije Onder-21 weer teruggekeerd in Deventer en sluit bij de wedstrijdselectie aan. Heugelijk nieuws is verder dat Boyd Lucassen hersteld is van zijn blessure, waardoor ook hij morgenmiddag weer tot de wedstrijdselectie behoort.

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Erik Pasman)

Lees hier in de digitale Matchday! meer over de wedstrijd van morgenmiddag.

Wil je Go Ahead Eagles – FC Eindhoven rechtstreeks volgen? Bekijk / beluister de wedstrijd morgen vanaf 16:30 uur live via:

  • Twitter.com/GAEagles
  • Snapchat: gaeagles
  • Instagram.com/gaeagles (Story)
  • Go Ahead Eagles App
  • FOX Sports
  • RTV Oost
  • DRTV
  • Liveblog de Stentor

(Foto: Erik Pasman)