Eerste Selectie

Vooruitblik Go Ahead Eagles – FC Utrecht

FC Utrecht-thuis. Voor Go Ahead Eagles staat morgen de derde thuiswedstrijd in zeven dagen op het programma in een – wederom – uitverkochte Adelaarshorst. Het duel met de Domstedelingen is het slotstuk van een voetbalweek waarin het team van Kees van Wonderen eerder al Ajax (afgelopen zondag) en PSV (afgelopen woensdag) ontving aan de Vetkampstraat.

“Jammer dat het in de tweede helft geen echte wedstrijd meer werd”, blikt Van Wonderen terug op de halve finale van het bekertoernooi, die werd verloren van PSV (1-2). “Door die rode kaart op slag van rust was de ziel uit de wedstrijd. Ook met elf spelers hadden we dit duel natuurlijk kunnen verliezen, maar nu gaf het toch wel een onbevredigend gevoel. Aan de andere kant wordt voetbal tegenwoordig beslist door dit soort momenten.”

“Ik heb de spelersgroep gevraagd wat voor hen de belangrijkste les is geweest van de wedstrijden tegen Ajax en PSV. Natuurlijk was er teleurstelling over de nederlaag in het bekertoernooi, maar daarnaast mogen we ook trots zijn op de wijze waarop we ons hebben gemeten met de beste ploegen van Nederland. Niet alleen deze week, maar ook eerder dit seizoen al. Dat is iets wat we op voorhand niet hadden verwacht.”

Netherlands: Fc Utrecht Vs Go Ahead Eagles

Met FC Utrecht ontvangt Go Ahead Eagles morgenavond (aftrap 18:45 uur) een tegenstander die tot de subtop van Nederland behoort. “Misschien dat FC Utrecht deze week nog wel de lastigste tegenstander is voor ons”, meent Van Wonderen.

“Als je het verschil in mogelijkheden tussen Go Ahead Eagles en FC Utrecht bekijkt, dan is dat aanzienlijk. Er wacht ons dus een behoorlijke uitdaging. Hopelijk zijn we fris genoeg om er een echte wedstrijd van te kunnen maken door opnieuw weerbaar te zijn. Ik denk dat er heel veel karakter en vechtlust in ons elftal zit, maar dat moeten we tegen FC Utrecht wel kunnen vertalen in voldoende energie om tot daden te komen.”

Wat voor soort wedstrijd het morgen precies wordt, laat zich moeilijk voorspellen volgens Van Wonderen, die met uitzondering van de geschorste Joris Kramer kan beschikken over de volledige spelersgroep.

Netherlands: Fc Utrecht Vs Go Ahead Eagles

“Eerder dit seizoen vond ik ons in De Galgenwaard met lef spelen tegen Utrecht. Hopelijk kunnen we morgen opnieuw een goed niveau halen, maar het kan ook dat we het initiatief aan FC Utrecht moeten laten en gedwongen worden om meer te verdedigen. Het is moeilijk in te schatten welke kant het opgaat. Uiteraard hopen we in eigen huis dominant te zijn. Wat het publiek daarbij kan betekenen voor ons team, is inmiddels ook wel duidelijk.”

Terug naar overzicht