Met 19 punten uit de laatste zeven competitiewedstrijden is Go Ahead Eagles momenteel bezig aan een prima wedstrijdenreeks. Aan de cijfermatig goede serie waarmee het team van Kees van Wonderen het jaar 2020 eindigde (7 uit 3) werden in de eerste maand van 2021 vier zeges uit vier duels toegevoegd.

Over succesvolle reeksen kan FC Volendam – morgenmiddag (zondag 31 januari) de tegenstander van Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst – dit seizoen meepraten. De Wijdbroeken bleven van speelronde 4 tot en met speelronde 16 dertien competitiewedstrijden achtereen ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie. Tot deze reeks behoorde ook het duel met Go Ahead Eagles dat op 27 september 2020 in het Kras Stadion in een 0-0 gelijkspel eindigde.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Afgelopen maandag won Go Ahead Eagles met 0-2 van Jong Ajax door twee doelpunten in de extra speeltijd. “We hebben tegen Jong Ajax echt gevochten voor een goed resultaat”, stelt Van Wonderen. “Onze spelers geloven steeds meer in hun eigen kwaliteiten en dat begin je terug te zien op het veld. Hopelijk gaan we dat ook tegen FC Volendam weer zien.”

Een overwinning is op voorhand echter geen uitgemaakte zaak, zo weet Van Wonderen. “In deze competitie zijn de verschillen tussen de clubs klein. Volendam heeft misschien een wat mindere periode gekend, maar heeft daarentegen wel in Leeuwarden gewonnen van koploper SC Cambuur. Ze hebben veel kwaliteit in hun team en zijn qua spelers en staf al langer bezig in deze samenstelling. Daardoor heeft FC Volendam een solide speelwijze gecreëerd.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles staat op dit moment met 38 punten uit 21 wedstrijden op de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Volendam behaalde met hetzelfde aantal wedstrijden vier punten minder en bekleedt de zevende plek in de Eerste Divisie. Van Wonderen: “Morgen is er een mogelijkheid om het gat tussen ons en Volendam te vergroten. Op papier is het dus een belangrijke wedstrijd, maar uiteindelijk is elk competitieduel belangrijk om aan het eind van de rit deel te mogen nemen aan de Play-Offs.”

Hoewel Giannis Botos maandag tegen Jong Ajax geblesseerd uitviel, lijkt zijn kwetsuur uiteindelijk mee te vallen. Van Wonderen: “We dachten dat we te maken hadden met een serieuze blessure, maar dat valt gelukkig mee. Giannis traint weer mee, al gaat dit nog niet van harte. We zullen even moeten aankijken of hij morgen bij de groep kan aansluiten.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Wie morgen sowieso ontbreken tegen de Volendammers, zijn de geblesseerde en/of niet wedstrijdfitte Frank Ross, Martijn Berden, Mitchel Michaelis, Alessio Budel en Sam Crowther. Keeper Andries Noppert is daarentegen speelgerechtigd en behoort tot de wedstrijdselectie. In de digitale Matchday, waarin onder meer een interview met Sam Hendriks staat, kun je meer lezen over de wedstrijd tegen Het Andere Oranje.

Wil je Go Ahead Eagles – FC Volendam rechtstreeks volgen? Bekijk / beluister de wedstrijd dan morgen vanaf 12:15 uur live via:

(Foto: Erik Pasman)