Morgenavond (dinsdag) staat er een prachtig affiche op het programma: Go Ahead Eagles tegen De Graafschap. Normaal gesproken gespeeld voor een uitverkocht stadion, deze keer helaas zonder juichende supporters en met lege tribunes. In De Adelaarshorst wordt om 18:00 uur afgetrapt. “Een stille clash”, aldus Kees van Wonderen.

“De Graafschap-thuis hoort voor de supporters van Go Ahead Eagles een van de mooiste wedstrijden van het jaar te zijn. Dat we morgenavond opnieuw zonder publiek moeten spelen, is erg jammer. Tijdens dit soort wedstrijden mis je gewoon de sfeer. Het lijkt voor ons alsof we trainingspartijen spelen. Voetbal is nou eenmaal emotie en die emotie krijg je mede door het publiek”, stelt de hoofdtrainer van Go Ahead Eagles.

De Graafschap staat momenteel op de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De Superboeren hebben twaalf punten uit vijf wedstrijden. Go Ahead Eagles heeft vier punten minder (en één wedstrijd meer gespeeld) en bezet momenteel de tiende plek op de ranglijst.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Van Wonderen: “We moeten morgen het uiterste uit onszelf halen. De Graafschap één van de topploegen van deze competitie. Vorig jaar waren ze natuurlijk al bijna zeker van promotie en ook dit seizoen gaan ze voor de bovenste plaatsen. Het is een compleet team. Aan Go Ahead Eagles de taak om daar iets op te vinden.”

Volgens Van Wonderen kunnen zijn spelers dat vooral doen door dicht bij zichzelf te blijven. “Maar ook door te kijken naar de sterktes en zwaktes van De Graafschap en daar ons accent op te leggen. Zo kunnen we wel hoog druk willen zetten, maar soms word je door de kracht van een elftal in een verdedigende rol gedrukt. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij SC Cambuur. Dan moeten we ervoor zorgen dat we compact bij elkaar blijven, maar ook ons eigen spel blijven spelen. Alleen zo blijven we ons ontwikkelen als elftal.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Henny Meyerink)

Wout Droste stond afgelopen zaterdag niet aan de aftrap tegen MVV, maar zal er volgens Kees van Wonderen morgen wel weer bij zijn. Hij neemt de rechtsbackpositie over van Julliani Eersteling. Go Ahead Eagles mist tegen De Graafschap Martijn Berden en Boyd Lucassen vanwege blessures. Erkan Eyibil zit momenteel in Istanbul bij de selectie van Turkije Onder-21, waardoor hij het duel van morgen mist. De nieuwste aanwinst Jacob Mulenga behoort ook nog niet tot de wedstrijdselectie, aangezien de Zambiaan nog niet speelgerechtigd is.

Lees in de digitale Matchday! meer over de wedstrijd van morgenavond.

Wil je Go Ahead Eagles – De Graafschap rechtstreeks volgen? Bekijk / beluister de wedstrijd morgen vanaf 18:00 uur live via:

  • Twitter.com/GAEagles
  • Snapchat: gaeagles
  • Instagram.com/gaeagles (Story)
  • Go Ahead Eagles App
  • FOX Sports
  • RTV Oost
  • DRTV
  • Liveblog de Stentor

(Foto: Erik Pasman)