Eerste Selectie

Vooruitblik Go Ahead Eagles โ€“ PEC Zwolle

De IJsselderby. Het was een van de eerste wedstrijden die de meeste Eagles-supporters direct in hun agenda omcirkelden toen het competitieschema voor seizoen 2021/2022 bekend werd gemaakt. Morgen om 12:15 uur is het zover als Go Ahead Eagles het in De Adelaarshorst opneemt tegen PEC Zwolle.

Dat het dรฉ wedstrijd is waar menig supporter sinds de promotie al naar uitkijkt, weet ook Kees van Wonderen. ”Sinds ik trainer ben van Go Ahead Eagles, is me al veelvuldig door supporters verteld hoe belangrijk Go Ahead Eagles – PEC Zwolle voor hen is”, vertelt de coach. “Zelf ben ik nooit eerder bij een IJsselderby aanwezig geweest, dus ik heb het alleen ‘van horen zeggen’. Neemt niet weg dat we als staf en spelers het belang van deze wedstrijd absoluut kennen. Ja, dat geldt ook voor onze buitenlandse spelers, die natuurlijk in hun eigen land ook ervaring hebben opgedaan met het spelen van derby’s. We hebben de selectie ook beelden van eerdere edities van Go Ahead Eagles – PEC Zwolle laten zien en de sfeer die om die duels heen hing. ‘Geniet er vooral van’, hebben we de spelers voorgehouden.”

Tekst gaat verder onder video.

Op 8 december 2013 eindigde Go Ahead Eagles – PEC Zwolle in 4-1. Het zijn beelden die inmiddels ook bij de huidige selectie van Go Ahead Eagles bekend zijn.

Spelers zo goed mogelijk voorbereiden op een derby is รฉรฉn ding, maar uiteindelijk moeten ze het volgens Van Wonderen vooral zelf ervaren. “Als je al twaalf keer El Clรกssico of Feyenoord – Ajax hebt gespeeld, dan voelt het anders dan dat je voor de eerste keer in het veld staat tijdens zo’n wedstrijd. Ik ben benieuwd hoe onze spelers morgen op de ambiance in De Adelaarshorst reageren. We moeten vooral niet ons hoofd verliezen tijdens de IJsselderby. Uiteraard moeten we met ons hart spelen, maar ook met ons hoofd. Maar eerlijk gezegd heb ik daar bij deze spelersgroep wel vertrouwen in.”

Los van de emoties en het sentiment die rond Go Ahead Eagles – PEC Zwolle hangen, is de IJsselderby ook ‘gewoon’ รฉรฉn van de 34 competitiewedstrijden waarin voor Go Ahead Eagles drie punten op het spel staan. ร‰n een wedstrijd om de zure nasmaak van de 5-2 nederlaag tegen SC Cambuur weg te spoelen. “Het was natuurlijk een grote uitslag tegen Cambuur”, beseft ook Van Wonderen. “Maar gek genoeg vond ik dat we in Leeuwarden aantoonden dat we als team verder zijn dan vorig jaar. Toen hadden we daar – ondanks dat we twee keer van Cambuur wonnen – eigenlijk niets in te brengen. Vorige week zaterdag had ik niet het gevoel dat het een wedstrijd was waarin het gezien het spelbeeld een kwestie van tijd zou zijn voordat Cambuur zou scoren. Net voor rust viel de 1-1, kort na rust werd het 2-1 door een te korte terugspeelbal en daarna viel de 3-1 uit een vrije trap. Het waren echt specifieke momenten waardoor we die wedstrijd uiteindelijk verloren. Maar als we met z’n allen doorgaan op de ingeslagen weg, dan ben ik ervan overtuigd dat het op een gegeven moment wรฉl onze kant op gaat vallen.”

Tekst gaat verder onder video.

Ook op 19 oktober 2014 toonde Go Ahead Eagles zich de sterkste in de IJsselderby. In De Adelaarshorst werd het 3-2.

Naast de al langer afwezige Frank Ross en Sam Crowther mist Go Ahead Eagles morgen tijdens de IJsselderby alleen Jacob Mulenga, die niet fit genoeg is om bij de wedstrijdselectie aan te sluiten. Ben je morgen niet aanwezig in De Adelaarshorst? Go Ahead Eagles – PEC Zwolle is vanaf 12:15 uur live te volgen via:

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Sparta Rotterdam(Foto’s: Erik Pasman)

Terug naar overzicht