Eerste Selectie

Vooruitblik Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk

Afgelopen zondag waren Go Ahead Eagles en SC Cambuur de laatste teams die in actie kwamen tijdens speelronde 24 van de Eredivisie. Morgenavond is Go Ahead Eagles – samen met RKC Waalwijk – het éérste team dat het veld betreedt tijdens speelronde 25. In een uitverkochte Adelaarshorst wordt om 20:00 uur afgetrapt.

Bas Kuipers en Evert Linthorst zullen het duel met de Waalwijkers aan zich voorbij moeten laten gaan, terwijl het nog twijfelachtig is of Willum Willumsson fit genoeg is om deel uit te maken van de wedstrijdselectie. Bobby Adekanye – afgelopen zondag nog geschorst tegen SC Cambuur – zal wel weer inzetbaar zijn voor Go Ahead Eagles. “Uiteindelijk is de nederlaag die we leden terecht doordat alle vier tegengoals te wijten waren aan de manier waarop we individueel en als team verdedigden”, blikt René Hake terug op het duel van afgelopen zondag in Leeuwarden.

“Aan de andere kant hebben we offensief kansen en mogelijkheden op een kans laten liggen. En ja, dan staat er na negentig minuten spelen een 4-1 eindstand op het scorebord.” De uitslag ten spijt zag Hake ook voldoende aanknopingspunten in Leeuwarden. “Nadat we op een 1-0 achterstand waren gekomen, hebben we het behoorlijk opgepakt. Dat leidde tot een prima goal van Mats Deijl na een aanval die bij onze keeper Jeffrey de Lange begon. En voordat SC Cambuur op een 3-1 voorsprong kwam, kregen wij via Rashaan Fernandes en Isac Lidberg twee kansen op de 2-2. Als je de volledige wedstrijd analyseert, dan zijn we tot een behoorlijk aantal kansen gekomen. Daarnaast hadden we nóg meer kansen kunnen creëren als we op sommige momenten betere keuzes hadden gemaakt of als de kwaliteit van de gemaakte keuzes beter zou zijn geweest.” Ruim vijf weken na de 3-1 nederlaag in het Mandemakers Stadion is RKC Waalwijk morgen in De Adelaarshorst opnieuw de tegenstander voor Go Ahead Eagles.

Go Ahead Eagles Fc Twente (4) Henny Meyerink

“RKC Waalwijk heeft een prima ploeg en verdient alle credits voor de manier waarop ze dit seizoen presteren”, vervolgt Hake. “Ze hebben een spelopvatting die moeilijk te bestrijden is en staan op een achtste plaats in de Eredivisie, dus we kunnen absoluut niet zeggen dat ze over een middelmatig team beschikken. Zoals eigenlijk elke wedstrijd het geval is, zullen we dan ook echt niet ‘zomaar’ even winnen. We zullen onze handen vol hebben aan RKC en zullen echt goed voor de dag moeten komen om een resultaat te kunnen behalen.”

Terug naar overzicht