Go Ahead Eagles is de eerste week van kalenderjaar 2021 met gemengde gevoelens begonnen. Helaas greep het coronavirus dusdanig om zich heen binnen de selectie van Kees van Wonderen, dat Go Ahead Eagles afgelopen dinsdag flink uitgedund aan de aftrap verscheen voor het competitieduel tegen Jong PSV.

De 2-3 zege in Eindhoven ten spijt bleken twee wedstrijden in drie dagen onverantwoord, waardoor het thuisduel met TOP Oss werd verplaatst van gisteravond (vrijdag) naar morgenavond (zondag).¬†“Afgelopen donderdag hebben we bij de KNVB – met succes gelukkig – uitstel van de thuiswedstrijd tegen TOP Oss aangevraagd”, vertelt hoofdtrainer Kees van Wonderen. “In het belang van de spelers vonden we het niet verstandig om afgelopen vrijdag – drie dagen na onze uitwedstrijd tegen Jong PSV – al aan te treden tegen TOP Oss.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Een dergelijke fysieke belasting is op dit moment te veel voor zijn sterk gedecimeerde spelersgroep, meent Van Wonderen. “Als spelers in een bepaald ritme zitten, dan moeten ze een drukke voetbalweek gemakkelijk aankunnen, maar onze groep bestaat momenteel uit te veel jongens die de laatste weken nauwelijks trainings- en wedstrijdminuten hebben kunnen maken. Niet voor niets gaven meerdere spelers afgelopen dinsdag na het duel met Jong PSV aan dat ze die wedstrijd als fysiek zwaar hadden ervaren.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Tot overmaat van ramp zag Van Wonderen ook nog eens doelman Mitchel Michaelis geblesseerd uitvallen tegen Jong PSV. Wel is de hoofdtrainer tevreden over de manier waarop zijn team voor de dag kwam op sportpark De Herdgang in Eindhoven en een 2-3 overwinning boekte. “Het was mooi om te zien hoe we ons die wedstrijd als team staande hielden en de overwinning over de streep trokken. Het is tekenend voor de gretige, ambitieuze groep waarover we beschikken. Erg fijn om als trainer mee te werken.” Morgenavond wacht met TOP Oss een¬†lastige tegenstander, weet Van Wonderen. “TOP Oss heeft op dit moment een vrij goed elftal staan. Een lastig team om tegen te spelen. De resultaten van TOP Oss in de laatste weken zeggen genoeg: vier zeges op rij.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Afhankelijk van de resultaten van de coronatests van vandaag en de fysieke gesteldheid van zijn beschikbare spelers hakt Van Wonderen morgen een knoop door over wie er tegen TOP Oss aan de aftrap verschijnen. Over de situatie voor de aankomende week zegt de oefenmeester: “We verwachten dat een select aantal spelers binnenkort weer kan terugkeren op het trainingsveld. We moeten echter niet vergeten dat deze jongens een tijd lang geen trainingsarbeid hebben verricht. Het is dus niet zo dat ze volgende week gelijk weer volledig wedstrijdfit zullen zijn.”

Wil je Go Ahead Eagles – TOP Oss rechtstreeks volgen? Bekijk / beluister de wedstrijd dan morgen vanaf 20:15 uur live via:

  • Twitter.com/GAEagles
  • Snapchat: gaeagles
  • Instagram.com/gaeagles (Story)
  • Go Ahead Eagles App
  • ESPN 1
  • RTV Oost
  • DRTV
  • Liveblog de Stentor

(Foto: Erik Pasman)

Geen reacties meer mogelijk.