Eerste Selectie

Vooruitblik Go Ahead Eagles – Vitesse

Met Vitesse als tegenstander staat vanavond de laatste officiële wedstrijd van 2022 op het programma. Go Ahead Eagles draaide de achterliggende periode naar behoren en hoopt de wisselend presterende Arnhemmers aan de reeks van inmiddels acht ongeslagen competitiewedstrijden toe te voegen.

Het gaat dit seizoen nog niet helemaal van een leien dakje bij Vitesse, dat momenteel in de Eredivisie de vijftiende plaats bezet. René Hake ziet echter genoeg kwaliteiten bij de Arnhemmers. “Ik denk dat het vanavond dicht bij elkaar zal liggen. Vitesse heeft goede en talentvolle spelers en tegen Ajax zag je afgelopen woensdag ook dat ze als team goed functioneren.”

De harde 0-4 nederlaag van vorig weekend tegen Sparta Rotterdam vertelt volgens Hake niet het volledige verhaal. “De einduitslag was gezichtsbedrog. Sparta was uitermate effectief en Vitesse was qua spel niet eens zoveel minder. Ze hebben laatst ook nog gewonnen van SC Cambuur en FC Emmen, wat ook geen eenvoudige potjes zijn. Vanavond spelen wij echter in ons eigen stadion en willen we natuurlijk goed voor de dag komen. Daar gaan we alles aan doen!”

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Excelsior

Na een lastige seizoenstart werd bij Vitesse trainer Phillip Cocu aangetrokken als vervanger van de vertrokken Thomas Letsch. Cocu besloot daarmee om – na omzwervingen bij Fenerbahçe (Turkije) en Derby County (Engeland) – dus weer terug te keren in Nederland. Hake ziet dat Cocu langzamerhand zijn accenten aan het leggen is bij Vitesse. “Sinds Phillip Cocu de touwtjes in handen heeft, is Vitesse in een andere formatie gaan spelen. Dat maakt wel veel verschil, omdat er op die manier spelers zijn die op andere posities uitkomen. Al heeft hij natuurlijk nog niet heel veel tijd gehad om alles naar zijn hand te kunnen zetten, daarvoor zit hij simpelweg nog te kort bij Vitesse.” Go Ahead Eagles zal het vanavond nog altijd moeten doen zonder de geblesseerde Erwin Mulder en Federico Mattiello. Beide spelers maken echter wel goede stappen bij hun herstel en sluiten naar verwachting binnen enkele weken weer aan. Verder beschikt Hake over een fitte spelersgroep voor de wedstrijd van vanavond, die om 20:00 uur begint en onder leiding staat van scheidsrechter Ingmar Oostrom.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Excelsior
Terug naar overzicht