Go Ahead Eagles reist morgenavond (vrijdag) af naar Noord-Brabant om het op te nemen tegen Helmond Sport. Om 21:00 uur wordt er afgetrapt in het SolarUnie Stadion, de thuisbasis van de Helmonders. De wedstrijd komt drie dagen na de thuisnederlaag tegen Jong AZ. Een mooie manier om snel revanche te kunnen nemen, meent Kees van Wonderen.

“Dat we morgen onze tweede wedstrijd in vier dagen spelen, is op dit moment juist fijn”, stelt de hoofdtrainer. “Afgelopen dinsdag hebben we te maken gehad met een teleurstelling; we krijgen morgen al de kans om dat recht te gaan zetten. Als staf zien we hoe de jongens trainen en deze trainingsarbeid proberen toe te passen in de wedstrijden. Daarom vind ik dat afbranden niet helpt in het zetten van de volgende stap en probeer ik altijd de positieve dingen in ons spel te zien. Maar kritische noten bespreken we zeker met elkaar, want we willen iets leren van de wedstrijd tegen Jong AZ en daarmee reageren op de volgende tegenstanders.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Met name voorin is het voor Go Ahead Eagles nog altijd zoeken naar de juiste afstemming, beaamt Van Wonderen. “Het is duidelijk dat wij moeite hebben om kansen te creëren. We spelen te voorzichtig in de opbouw en durven nog niet sneller naar voren te voetballen. Tegen een ploeg als Jong AZ hoor je normaliter veel kansen te krijgen, maar toch lukte ons dat helaas niet. Verdedigend staan we sterk, dat is ook wat ons op dit moment goed overeind houdt.”

Eagles-captain Jeroen Veldmate kan er morgen in Helmond niet bij zijn; de centrumverdediger is ziek. Justin Bakker zal zijn vervanger zijn op de Brabantse kunstgrasmat. Ook voor Maël Corboz komt de wedstrijd in Noord-Brabant nog te vroeg. De Amerikaanse middenvelder raakte afgelopen maandag op de training geblesseerd.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Van Wonderen: “De kwetsuur van Maël gaat zeker geen weken of maanden duren. De wedstrijd tegen Helmond Sport komt net wat te snel, maar ik verwacht dat hij volgende week vrijdag tegen NAC Breda weer beschikbaar zal zijn.” Verder ontbreken Martijn Berden en Kevin van Kippersluis in de wedstrijdselectie van Go Ahead Eagles vanwege blessures.

Wil je Helmond Sport – Go Ahead Eagles rechtstreeks volgen? Bekijk / beluister de wedstrijd dan morgen vanaf 21:00 uur live via:

  • Twitter.com/GAEagles
  • Snapchat: gaeagles
  • Instagram.com/gaeagles (Story)
  • Go Ahead Eagles App
  • FOX Sports 3
  • RTV Oost
  • DRTV
  • Liveblog de Stentor

(Foto: Erik Pasman)