Go Ahead Eagles vervolgt de Keuken Kampioen Divisie morgenavond met een uitwedstrijd bij Jong Ajax.

Aanvoerder Jeroen Veldmate besliste vorig weekend vanaf de strafschopstip het duel tussen Go Ahead Eagles en NAC Breda. Daarmee bezorgde hij Go Ahead Eagles drie belangrijke punten, zo beseft ook De Gier. “Door die overwinning blijven we aansluiting houden met de top. Onze doelstelling is echter het halen van de Play-Offs en dan is een zege op NAC Breda een belangrijke”, vertelt hij.

Tekst gaat verder onder foto.

Jeroen Veldmate viert zijn doelpunt tegen NAC Breda. (Foto: Erik Pasman)

Ruim acht dagen na NAC-thuis staat maandagavond de volgende competitiewedstrijd op het programma. Op De Toekomst is dan Jong Ajax de tegenstander. De talenten uit Amsterdam speelden vorig weekend met 3-3 gelijk op bezoek bij NEC. Een uitslag die niet onbekend is voor Go Ahead Eagles: De Gier en zijn manschappen behaalden in september hetzelfde resultaat in De Goffert.

De Gier: “Alleen bij een zege op Jong Ajax blijven we bij de topploegen in de buurt.” Hij beseft ook dat het geen appeltje-eitje gaat worden in Amsterdam. “Het is zonder meer een zware uitwedstrijd voor ons. Zij staan niet voor niets net onder Cambuur. Ik heb ze vorige week tegen NEC gezien: ik vind nog steeds dat Jong Ajax misschien wel de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap is.”

Tekst gaat verder onder video.

Eerder dit seizoen hielden Go Ahead Eagles en Jong Ajax elkaar in evenwicht: 1-1. In De Adelaarshorst maakte Sam Beukema al in de eerste minuut het openingsdoelpunt namens de ploeg van Jack de Gier. Jurgen Ekkelenkamp maakte na een klein uur voetballen de gelijkmaker namens de Amsterdammers. Na afloop van het duel ging veel aandacht uit naar doelman Hobie Verhulst: hij stopte in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een strafschop van Lassina Traoré.

“In die wedstrijd speelden we vooral op karakter. Dat moeten we maandag weer gaan doen”, vertelt De Gier. “Onze intentie tegen alle Jong-teams is om het ze fysiek zo lastig mogelijk te maken. Jong FC Utrecht-uit (0-3 winst, red.) is daar het beste voorbeeld van. Daar gaan we maandag weer voor.”

Tekst gaat verder onder video.

Bij Go Ahead Eagles kan De Gier in Amsterdam beschikken over Soufyan Ahannach. De 24-jarige Ahannach kan in zijn geboortestad zijn debuut maken voor Go Ahead Eagles. De Amsterdammer ontbrak nog in de duels met IJsselmeervogels (beker) en NAC Breda, omdat hij nog niet speelgerechtigd was. De Gier beschikt op De Toekomst niet over Sam Beukema en Wout Droste: de twee verdedigers zijn nog geblesseerd en missen daardoor het duel in Amsterdam.

De wedstrijd Jong Ajax – Go Ahead Eagles begint maandagavond om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Martens. In totaal gaan er 32 supporters mee naar Amsterdam om Go Ahead Eagles te supporten. Veel dank voor jullie steun en alvast een goede reis!

Wil je thuis op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond Jong Ajax – Go Ahead Eagles? De wedstrijd is live te volgen via:

– Twitter.com/GAEagles
– Go Ahead Eagles App
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl
– Fox Sports 1

(Foto: Erik Pasman)