Eerste Selectie

Vooruitblik N.E.C. – Go Ahead Eagles

Na het 1-2 verlies van afgelopen zondag tegen Vitesse speelt Go Ahead Eagles morgen om 12:15 uur in het Goffertstadion tegen NEC. Doordat ook de directe concurrenten van Go Ahead Eagles in de afgelopen speelronde punten lieten liggen, doet de ploeg van Kees van Wonderen nog volop mee in de strijd om de achtste plaats op de ranglijst, die recht geeft op het spelen van play-offs voor Europees voetbal.

Ondanks de 1-2 nederlaag speelde Go Ahead Eagles een uitstekende eerste helft tegen de Vitessenaren, zo zag ook Kees van Wonderen. “We hadden in mijn ogen een beter resultaat kunnen halen, want we speelden, zeker in de eerste helft, goed verzorgd voetbal. Helaas verlies je dan uiteindelijk alsnog de wedstrijd door hun individuele klasse.” Desondanks handhaafde Go Ahead Eagles zich op de negende plaats van de ranglijst. “We hadden geluk dat de ploegen om ons heen ook punten lieten liggen”, vertelt Van Wonderen. “Het geeft maar weer eens aan hoe deze competitie in elkaar zit. De onderlinge verschillen zijn erg klein en wedstrijden worden vaak op details beslist. Dat was bij de wedstrijd tegen Vitesse niet anders.”

NEC heeft op dit moment één punt minder dan Go Ahead Eagles. Van Wonderen ziet in de Nijmegenaren een geduchte tegenstander. “Het is een ploeg met veel voetballend vermogen”, vertelt de oefenmeester.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Nec

“Met Lasse Schöne en Jordy Bruijn hebben ze creatieve spelers, die in staat zijn om hun opkomende backs in stelling te brengen. Verder hebben ze met Jonathan Okita veel snelheid en met Elayis Tavsan dreiging aan de rechterkant. Ook zijn ze voorin weer op volle sterkte nu Ali Akman hersteld is van zijn blessure.”

De selectie van Go Ahead Eagles is niet geheel blessurevrij. Van Wonderen moet morgen Cuco Martina, Giannis Botos en Frank Ross missen, terwijl het nog twijfelachtig is of Joris kramer, Ogechika Heil en Evert Linthorst tegen NEC inzetbaar zijn. “Vervelend, maar soms moet je roeien met de riemen die je hebt. We moeten deze wedstrijd hoe dan ook winnen om kans te blijven maken op het spelen van de play-offs voor Europees voetbal. Het voelt bijna nog een beetje onwerkelijk dat we hier überhaupt over praten, want aan het begin van het huidige seizoen hadden weinig mensen dit voor mogelijk gehouden.”

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Nec
Terug naar overzicht