Een fijn affiche zondag in De Adelaarshorst: Go Ahead Eagles tegen NAC Breda. Een strijd tussen twee volksclubs in de achtervolging op de bovenste teams op de ranglijst, die elkaar na 22 gespeelde wedstrijden geen duimbreed toegeven.

Go Ahead Eagles en NAC Breda zijn ook direct de enige twee clubs uit de Keuken Kampioen Divisie die over tweeënhalve week in de kwartfinales van het TOTO KNVB Bekertoernooi staan. De thuisploeg plaatste zich donderdagavond ten koste van IJsselmeervogels (1-1, winst na strafschoppen) voor die kwartfinale. NAC Breda deed dat zeer knap ten koste van PSV (2-0).

Het behalen van die kwartfinaleplaats moest bij Go Ahead Eagles uit de tenen komen. De ploeg van Jack de Gier kwam in Bunschoten-Spakenburg op achterstand, maar dwong na een pegel van Gino Bosz alsnog een verlenging af. “We hadden het onszelf makkelijker kunnen maken, maar toch vind ik het knap dat we de wedstrijd omgegooid hebben”, vertelt De Gier. “Dit met uiteindelijk zes jongens die normaal minuten maken in het tweede, of in het eerste als invaller.”

Tekst gaat verder onder foto.

Jack de Gier kijkt vol spanning naar het schouwspel tussen IJsselmeervogels en Go Ahead Eagles. (Foto: Erik Pasman)

Op De Westmaat moest Go Ahead Eagles het stellen zonder Elmo Lieftink en zag het Jeroen Veldmate vroegtijdig het veld verlaten. Tegen NAC Breda kan De Gier weer over het duo beschikken. “We gebruiken vandaag (vrijdag, red) en zaterdag om ons weer op te laden voor het duel met NAC”, vervolgt De Gier. “Met wedstrijden tegen NAC Breda, Jong Ajax, FC Eindhoven en FC Utrecht in de beker volgt er een uitdagende en mooie periode.”

Tekst gaat verder na video.

Zowel Go Ahead Eagles als NAC Breda verzamelde tot dusver 38 punten, waardoor beide ploegen de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie delen. Het minimale verschil zit ’m in het doelsaldo: Go Ahead Eagles heeft een doelsaldo van +12, terwijl NAC Breda op +13 staat. Ook eerder dit seizoen hielden Go Ahead Eagles en NAC Breda elkaar al in evenwicht tijdens de onderlinge ontmoeting in West-Brabant. In het Rat Verlegh Stadion werd het 1-1 door doelpunten van Maël Corboz en Ivan Ilić (penalty).

Tekst gaat verder onder foto.

Maël Corboz maakte in Breda de 1-1. (Foto: Erik Pasman)

De tegenstander uit Breda heeft vertrouwen getankt na hun bekeroverwinning van donderdagavond op PSV. De Gier: “NAC heeft net als wij alles moeten geven. Ze hebben een fantastische prestatie neergezet. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat NAC Breda niet twee keer achter elkaar kan pieken, met een volle Adelaarshorst die ons daarbij gaat steunen”. Naast Sam Beukema en Wout Droste (geblesseerd) kan Jack de Gier ook niet beschikken over aanwinst Soufyan Ahannach. “Hij is nog niet speelgerechtigd”, legt De Gier uit. “Al het papierwerk vanuit ons was in orde, maar doordat het een internationale transfer is komt er meer bij kijken en zijn we afhankelijk van anderen. We verwachten begin komende week dat alles voor elkaar is.”

Voor de wedstrijd van zondag zijn al ruim 8.726 kaarten verkocht! Op naar de 9.000! Scoor je tickets via deze link. Hopelijk, tot zondag!

(Foto: Erik Pasman)