Eerste Selectie

Vooruitblik PEC Zwolle – Go Ahead Eagles

De IJsselderby. Een wedstrijd die door het gros van de Eagles-supporters als eerste werd omcirkeld nadat het speelschema voor het seizoen 2023/2024 bekend werd gemaakt. Morgen (zondag 17 september) staat in Zwolle de eerste IJsselderby van deze voetbaljaargang op het programma.

“Dat het een bijzondere wedstrijd is, lijkt me duidelijk”, zegt René Hake. “Ondanks dat het op papier ‘gewoon’ één van de 34 competitieduels is, zijn het wedstrijden met een speciaal randje. Het sentiment dat bij deze wedstrijd hoort, zullen we morgen op een goede manier met ons moeten meedragen, al zullen we in het veld ook weer niet té ver in die emotie moeten meegaan. Natuurlijk moeten de spelers ook vooral genieten van dit soort wedstrijden én van de extra elementen rond het duel.”

Eén van die extra elementen was de laatste training voorafgaand aan de IJsselderby, die vanochtend in De Adelaarshorst werd afgewerkt. Hake en zijn manschappen werden sfeervol onthaald door honderden supporters op de B-Side. “De IJsselderby is een op zichzelf staande wedstrijd, die door de supporters van Go Ahead Eagles emotioneler wordt beleefd dan de supporters van PEC Zwolle”, weet Hake. “Naarmate zo’n wedstrijd dichterbij komt, begint de derby steeds meer te leven. Ook spelers spreken erover in de kleedkamer. Jongens die de IJsselderby al eens meegemaakt hebben, spelen daar ook een rol in. Uiteindelijk zal iedereen zelf moeten ondervinden en ervaren hoe het spelen van zo’n wedstrijd is. IJsselderby of niet, onze intentie is om ook in Zwolle zoveel mogelijk ons eigen spel te spelen en de tegenstander zo snel mogelijk onder druk te zetten. De manier waarop we erin slagen om dit goed uit te voeren, bepaalt uiteindelijk hoe succesvol we morgen zullen zijn.”

Hake kan morgen geen beroep doen op de niet-fitte Finn Stokkers en de geschorste Bobby Adekanye. Go Ahead Eagles zal ondersteund worden door 500 supporters in het uitvak van het MAC³PARK stadion, waar om 12:15 uur wordt afgetrapt.

Ben je morgen niet live aanwezig bij de IJsselderby? Alle ontwikkelingen rond PEC Zwolle – Go Ahead Eagles zijn via de volgende mediakanalen te volgen:

Fotografie: Henny Meyerink

Terug naar overzicht