Eerste Selectie

Vooruitblik RKC Waalwijk – Go Ahead Eagles

Morgenavond (woensdag 1 februari) speelt Go Ahead Eagles in Brabant de inhaalwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Het Eredivisieduel stond aanvankelijk op het programma voor zaterdag 21 januari, maar werd destijds afgelast vanwege de winterse omstandigheden in en rond het Mandemakers Stadion.

Voor Go Ahead Eagles is de wedstrijd tegen het team van trainer Joseph Oosting het derde duel in een week tijd. “Veel wedstrijden in een korte tijd spelen, is een uitdaging”, zegt René Hake. “Je wilt enerzijds het beste elftal het veld insturen, maar moet anderzijds ook in het achterhoofd meenemen dat we de afgelopen week al twee duels hebben gespeeld en aankomende zondag alweer aantreden tegen NEC. Voordeel is dat je bij een ‘normaal’ wedstrijdschema doordeweeks wat meer kunt doen tijdens trainingen. Aan de andere kant is het spelen van veel wedstrijden in korte tijd goed voor de mindset: snel schakelen, de wedstrijd achter je laten en weer dóór.” Vier dagen na de uitwedstrijd tegen PSV reist Go Ahead Eagles morgen opnieuw af naar Brabant voor het treffen met RKC Waalwijk. “Het zal een lastig potje worden”, beseft Hake. “RKC Waalwijk presteert op eigen veld goed. Wat hun team kenmerkt, is dat ze vanuit een duidelijke formatie spelen en over goede spelers beschikken. We zullen vol aan de bak moeten tegen een kwalitatief goede ploeg. Onze keuzes met en zonder bal zijn daarin heel belangrijk om te voorkomen dat we afgestraft worden in de omschakeling.”

Netherlands: Psv Vs Go Ahead Eagles

Philippe Rommens is op de weg terug na zijn schouderblessure, maar de wedstrijd tegen RKC Waalwijk komt voor de middenvelder sowieso nog te vroeg. Ook Bas Kuipers is er vanwege zijn elleboogkwetsuur niet bij in Waalwijk. De wedstrijd RKC Waalwijk – Go Ahead Eagles begint morgen om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Alex Bos.

Terug naar overzicht