Hoe snel het kan gaan in de voetballerij, bewijzen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk dit seizoen. De staartploegen van 2017/2018 – RKC eindigde 18e, Go Ahead Eagles 17e – strijden vanaf morgenavond in de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs voor promotie naar de Eredivisie.

Waar spelers, stafleden en supporters het bereiken van de Finale vierden op het kunstgrasveld van De Vliert, beende John Stegeman na het laatste fluitsignaal onmiddellijk richting de kleedkamers. Waarom? “Omdat we nog niks hebben”, aldus de trainer. “Als je wat bereikt, is het pas echt mooi. Die kans krijgen we nu met elkaar. Natuurlijk was ik blij dat we de Finale haalden, het ging met pijn en moeite. Prachtig die ontlading bij de fans en de jongens.”


De selectie, met Jeff Stans voorop, viert het behalen van de Finale met het uitvak. (Foto: Erik Pasman)

Die ‘jongens’ zijn allemaal fit voor de start van het tweeluik met RKC Waalwijk. Vanmiddag om 16:00 uur werd de afsluitende training afgewerkt in het stadion. “Verder hebben we de wedstrijd van zondag nabesproken en vooruitgeblikt op RKC”, legt John Stegeman uit. “RKC Waalwijk heeft een goed team, dat echt gaandeweg het seizoen gegroeid is. Als je NEC en Excelsior uitschakelt, heb je het gewoon heel knap gedaan. Hoe ik de kansen schat? Echt fifty-fifty.”

Go Ahead Eagles kan in ieder geval in beide wedstrijden rekenen op maximale support. Zowel het uitvak in Waalwijk (capaciteit: 600) als De Adelaarshorst is uitverkocht.


Richard van der Venne kopt raak in het Mandemakers Stadion tijdens de eerdere ontmoeting dit seizoen. (Foto: Erik Pasman)

Tegenstander RKC Waalwijk eindigde in de Keuken Kampioen Divisie op een achtste plaats, een eindklassering die goed genoeg was om in de eerste ronde van de Play-Offs aan te mogen treden tegen NEC. Een 2-0 nederlaag in Nijmegen werd door de Waalwijkers knap weggepoetst door in het returnduel te stunten: 3-0. Ook de volgende horde, Eredivisionist Excelsior, werd succesvol genomen. Na de 2-1 winst in Waalwijk hield het team van trainer Fred Grim de Kralingers op Woudestein op 1-1, waardoor Excelsior degradeerde en RKC Waalwijk het in de finale opneemt tegen Go Ahead Eagles.

In de competitie hielden Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk elkaar dit seizoen in evenwicht. De roodgelen boekten op 21 december 2018 een 1-3 zege op Brabantse bodem. In de voorlaatste speelronde waren de Waalwijkers op 26 april 2019 in De Adelaarshorst met 1-4 te sterk voor de reeds voor de Play-Offs geplaatste Deventenaren, waardoor de in totaal zes te behalen punten eerlijk over beide teams werden verdeeld.

Spelers en staf worden morgen in Waalwijk gesteund door 600 supporters in het uitvak. Dank voor jullie support! Ben jij er niet bij? Volg de wedstrijd dan live op:
– Twitter.com/GAEagles
– Instagram.com/GAEagles (Insta Stories)
– Snapchat-account: gaeagles (Mijn Verhaal)
– Radio Oost
– Deventer Radio
– Liveblog DeStentor.nl
– FOX Sports
– FOX (kanaal 11 of 14 op je tv)
– Groot scherm op Stadionplein en in stadion (in samenwerking met Supportersvereniging, later vandaag meer informatie)