Morgenavond (zondag) staat voor Go Ahead Eagles de laatste competitiewedstrijd van kalenderjaar 2020 op het programma. Waar de ploeg van Kees van Wonderen afgelopen donderdag nog naar het hoge noorden van het land reisde voor de bekerwedstrijd tegen SC Cambuur (1-2 zege), daar worden morgen de nodige kilometers gemaakt richting het diepe zuiden van Nederland om het in Kerkrade tegen Roda JC op te nemen. 

Met het nodige zelfvertrouwen kan de selectie van Go Ahead Eagles zich opmaken voor de laatste wedstrijd van het jaar. Al zorgt de drukke speelweek ook voor vermoeidheid bij de spelers. “Het was een zware bekerwedstrijd, ja”, vertelt Van Wonderen over het bekertreffen met Cambuur in Leeuwarden. “De spelers waren na het duel echt uitgeput. Nu moeten we ervoor zorgen dat we zo goed mogelijk van die wedstrijd herstellen, aangezien het competitieduel met Roda JC voor ons van groot belang is.”

De hoofdtrainer van Go Ahead Eagles heeft er echter alle vertrouwen in. “We hebben een jonge en energieke groep. Daarnaast is het ons dit seizoen vaker gelukt om goed te presteren in een drukke en zware voetbalweek.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles heeft 23 punten uit zestien competitiewedstrijden behaald, waardoor momenteel de achtste plaats op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie wordt bezet. De Limburgers behaalden één punt minder en staan één klassementstreetje lager. “Het is dus morgen een belangrijk duel”, stelt Van Wonderen. “We willen graag een goed vervolg geven aan de wedstrijd die we afgelopen donderdag hebben gespeeld en het jaar op een goede manier afsluiten.”

In Limburg speelt Go Ahead Eagles op kunstgras, een ondergrond die de ploeg dit seizoen aardig lijkt te liggen. Van Wonderen: “We hebben zes wedstrijden op kunstgras gespeeld, waarvan we er vijf hebben gewonnen. Ik weet eerlijk gezegd niet waar dat aan ligt, maar we doen het opvallend goed op deze ondergrond. Ik heb dus een positief gevoel over de uitwedstrijd van morgen in Kerkrade.”

Tekst gaat verder onder foto

(Foto: Erik Pasman)

Hoewel Maël Corboz, Sam Hendriks en Zakaria Eddahchouri afgelopen donderdag nog afwezig waren vanwege blessures, bestaat er een mogelijkheid dat het drietal morgen wél in de spelersbus naar Kerkrade zit. Van Wonderen: “Maël, Sam en Zakaria hebben gisteren weer meegetraind met de rest van de selectie. Hun wedstrijdfitheid is nog geen zekerheid, maar er is een mogelijkheid dat ze bij de wedstrijdselectie kunnen aansluiten.”

Jeroen Veldmate is geveld door het coronavirus, waardoor de captain sowieso niet kan worden opgenomen in de wedstrijdselectie. Daarnaast zijn Martijn Berden, Antoine Rabillard en Alessio Budel ook nog steeds niet inzetbaar vanwege blessures.

Wil je Roda JC – Go Ahead Eagles rechtstreeks volgen? Bekijk / beluister de wedstrijd dan morgen vanaf 20:00 uur live via:

  • Twitter.com/GAEagles
  • Snapchat: gaeagles
  • Instagram.com/gaeagles (Story)
  • Go Ahead Eagles App
  • FOX Sports 1
  • RTV Oost
  • DRTV
  • Liveblog de Stentor

(Foto: Erik Pasman)