Morgenavond (vrijdag 11 september) staat de tweede competitiewedstrijd voor Go Ahead Eagles in het seizoen 2020/2021 op het programma. En net als anderhalve week geleden betreft het een uitbeurt. Om 21:00 uur trapt de ploeg van Kees van Wonderen in Leeuwarden af tegen SC Cambuur. Een sterke tegenstander, zo weet de Eagles-trainer.

SC Cambuur is het nieuwe seizoen sterk gestart en is op dit moment op doelsaldo de nummer 1 van de Keuken Kampioen Divisie. Uit twee wedstrijden werden de volle zes punten gepakt en vorige week werd er met liefst 1-7 van MVV gewonnen. Kees van Wonderen ziet in de wedstrijd tegen de Friezen dan ook een mooie uitdaging voor zijn ploeg.

“We mogen vroeg in het seizoen al een wedstrijd spelen tegen één van de betere teams in de Keuken Kampioen Divisie. Je ziet dat in het spel van Cambuur al routine is ontstaan. Er zit een soort vastigheid in hun manier van voetballen, iets waarnaar we met Go Ahead Eagles nog wat aan het zoeken zijn.”

Tekst gaat verder onder foto.

Trainer Kees van Wonderen (links) ziet veel potentie in zijn ploeg. (Foto: Erik Pasman)

Anderhalve week geleden speelde Go Ahead Eagles nog met 0-0 gelijk tegen FC Dordrecht. Ondanks dat er weinig kansen werden gecreëerd, zag Van Wonderen al wel een verbetering in het spel van zijn elftal. “We hebben een jonge ploeg. Veel van onze jongens moeten nog ervaring opdoen, dat gebeurt op dit niveau. Ik zag tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen FC Dordrecht al ontwikkeling in het spel van onze spelers. Deze ontwikkeling willen we graag doorzetten in de wedstrijd tegen SC Cambuur.”

Antoine Rabillard viel na een tik tegen zijn voet uit tijdens de training van woensdag. Door de kneuzing op zijn voet is de spits sindsdien een twijfelgeval voor het duel met Cambuur. Toch denkt Van Wonderen dat hij vrijdagavond kan spelen. “De eerste dag na zo’n tik is de voet erg beurs, daarom trainde hij vanochtend niet mee. Maar we hopen dat hij met de juiste begeleiding en medicijnen vrijdag alsnog kan aansluiten bij de wedstrijdselectie.”

Tekst gaat verder onder foto.

Antoine Rabillard startte tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen FC Dordrecht in de basis. (Foto: Erik Pasman)

Hoewel hij inmiddels weer met de selectie meetraint, moet Go Ahead Eagles Wout Droste voorlopig nog altijd missen. “Wout traint weer volledig mee, je kunt zien dat hij zich tijdens de training weer vrij kan bewegen. Toch is het nog te vroeg om hem al bij de wedstrijdselectie te halen. We moeten er eerst voor zorgen dat Wout weer wedstrijdritme opdoet en minuten probeert te maken”, zo verklaart Van Wonderen.

Verder ontbreken morgen aan de kant van Go Ahead Eagles Frank Ross en Martijn Berden vanwege blessures. De vandaag gepresenteerde aanwinst Justin Bakker is daarentegen speelgerechtigd.

Wil je SC Cambuur – Go Ahead Eagles rechtstreeks volgen? Bekijk / beluister de wedstrijd morgenavond vanaf 21:00 uur live via:

  • Twitter.com/GAEagles
  • Snapchat: gaeagles
  • Instagram.com/gaeagles (Story)
  • FOX Sports
  • RTV Oost
  • DRTV
  • Liveblog de Stentor

Foto: Erik Pasman