Eerste Selectie

Wedstrijden tegen Fortuna Sittard en Ajax verplaatst

Als gevolg van de kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League (Ajax), Europa League (PSV) en Conference League (AZ, Feyenoord en Vitesse) worden in de eerste competitiehelft van de Eredivisie in verschillende speelrondes wedstrijdwijzingen doorgevoerd. Bij Go Ahead Eagles gaat het om de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard en de uitwedstrijd tegen Ajax.

Dit betekent dat er tegen Fortuna Sittard gevoetbald wordt op zondag 31 oktober om 20:00 uur (in plaats van zaterdag 30 oktober om 20:00 uur). Een week later wordt er in Amsterdam tegen Ajax gevoetbald op zondag 7 november om 20:00 uur (in plaats van de zaterdag 6 november om 20:00 uur). Deze wijzigingen komen voort uit de afspraak dat er minimaal twee etmalen tussen wedstrijden dienen te zitten én de afspraken die alle Eredivisieclubs en de Eredivisie CV met elkaar onderling en in overleg met de KNVB hebben gemaakt in het kader van de veranderagenda.

Eredivisiewedstrijden kunnen binnen een speelronde verplaatst worden als Nederlandse deelnemers aan de Champions League, Europa League of Conference League aangeven beter te kunnen herstellen van gespeelde wedstrijden of zich beter kunnen voorbereiden op komende wedstrijden. De KNVB faciliteert deze afspraken en houdt hierbij zoveel als mogelijk rekening met onder meer de wensen van de lokale autoriteiten en de afspraken die de clubs hebben gemaakt met ESPN.

Terug naar overzicht