Niet alleen clubicoon Leo Halle verdient een standbeeld in Deventer; juíst ook stadion De Adelaarshorst. “Kijk eens in Engeland. En in veel andere landen. Overal eren clubs daarmee hun voetbalhelden”, weet Go Ahead Eagles-supporter Jan Henk van der Kolk. “Wij hebben het meest Engelse stadion van Nederland. Maar zo’n karakteristiek standbeeld voor de poort ontbreekt.”

Door Rudy Brouwer (Deventer Post)

Middenin een volkswijk. Met elke wedstrijd een bloedfanatiek publiek. En tribunes dicht op het veld. “De Adelaarshorst is een fantastisch stadion dat traditie uitstraalt”, vindt Van der Kolk. “De sfeer hier en het karakter worden tot ver buiten de stadsgrenzen geroemd. Met de meest recente verbouwingen heeft Go Ahead Eagles dat karakteristieke beeld zelfs nóg meer benadrukt.”
Maar het plaatje is volgens Deventenaar Van der Kolk dus niet compleet. Hij heeft een werkgroep samengesteld, die onder de vlag van de supportersvereniging, de actie ‘Een beeld voor Leo’ is gestart. “Zo’n standbeeld bij De Adelaarshorst kan voor niemand anders zijn dan voor de grootste clubicoon die Go Ahead Eagles heeft gekend: Leo Halle”, klinkt de initiatiefnemer beslist.

Lees verder op de site van de Deventer Post. Bekijk hieronder de promo-video van Een Beeld voor Leo.