Op zondag 17 augustus speelt Go Ahead Eagles in Rotterdam tegen Excelsior. De autocombiregeling is na vruchtbare gesprekken met de Supportersraad en de lokale autoriteiten en Excelsior versoepeld.


Onbegrip over omwisselpunt en alcoholverbod

Bij de supporters was onbegrip over het omwisselpunt bij de Adelaarshorst en het alcoholverbod. Wij werden hierover ook benaderd door de Supportersraad en gingen met hen in gesprek. In het gesprek kwamen goede argumenten naar boven om alsnog te proberen de uitreisregeling voor deze wedstrijd te veranderen. Wij zijn daarna opnieuw in gesprek gegaan met Excelsior en de Gemeente Rotterdam en zijn blij dat we een aantal versoepelingen kunnen melden.


Wat wij doen in het vooroverleg

Ruim voor elke uitwedstrijd hebben wij een vooroverleg met de club die wij bezoeken en de Gemeente en politie van die plaats. Wij proberen in elk vooroverleg om een zo goed mogelijke vervoersregeling te krijgen met zoveel mogelijk vrijheid voor onze supporters. In het vooroverleg voor de uitwedstrijd tegen Excelsior, wilden de partijen uit Rotterdam een buscombi opleggen. Wij zijn hierover in gesprek gegaan met hen en zijn uiteindelijk op een compromis uitgekomen. De partijen uit Rotterdam stelden bij de autocombi het omwisselpunt en het alcoholverbod als eis.


Wat verandert er nu?

Wij hebben opnieuw contact opgenomen met de partijen in Rotterdam en daarbij de argumenten gebruikt die in het gesprek met de Supportersraad naar voren kwamen. Het omwisselpunt verandert nu naar een parkeerplaats. Ook de regels voor het alcoholgebruik worden soepeler. Supporters zijn vrij om in de eigen auto alcohol te nuttigen. Wij roepen echter iedereen op om hier met beleid mee om te gaan. Door goed gedrag laten wij als Go Ahead Eagles zien dat onze supporters dat wij soepele vervoersregelingen verdienen en kunnen wij ook in de toekomst hier plezier van houden.