Winnend Go Ahead Eagles O18 klimt naar tweede plaats

Wisselend succes vandaag voor de jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie. Waar Go Ahead Eagles O21 de koppositie in Divisie 3A kwijtraakte en naar de tweede plaats zakte, daar klom Onder-18 juist op naar de tweede positie in Divisie 4B. Met een zege en een verdienstelijk gelijkspel deden ook Go Ahead Eagles Onder-14 en Onder-13 goede zaken.

Op sportpark Zuiderlaan in Twello wachtte voor Go Ahead Eagles Onder-21 vandaag in Divisie 3A de topper tegen FC Den Bosch O21. Nadat het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles in de beginfase een grote kans op de openingstreffer had gemist, waren het de Bosschenaren die er wél in slaagden om de score te openen: 0-1. De Brabanders vergrootten hun voorsprong vervolgens nog voor rust tot 0-3.

In de tweede helft begon Go Ahead Eagles O21 aan een inhaalrace. Via een benutte strafschop van Olaf Kok en een doelpunt van Quiermo Dumay kwamen de Eagles-talenten terug tot 2-3. Het was uiteindelijk FC Den Bosch O21 dat door het maken van de vierde Brabantse treffer uiteindelijk de zege opeiste: 2-4. Door de eerste competitienederlaag van het seizoen moet Go Ahead Eagles O21 de Bosschenaren nu naast zich dulden op de ranglijst. Beide ploegen bezetten de bovenste twee posities met 17 punten uit acht wedstrijden.

Go Ahead Eagles O21 Fc Den Bosch O21 (1)

Voor Go Ahead Eagles O18 stond in Divisie 4B een thuiswedstrijd tegen MVV O18 op het programma. Het team van trainer Tristan Berghuis opende sterk en maakte via Leon Opdam de openingstreffer. Na de Limburgse gelijkmaker hielp Jorn Hekkert zijn ploeg opnieuw aan een voorsprong (2-1), waarna doelpunten van Ferhat Cin en Randy Schiltmeijer de score naar 4-1 tilden. De tweede Maastrichtse treffer in de slotseconde van het duel (4-2) bracht de zege niet meer in gevaar voor Go Ahead Eagles O18, dat door de overwinning naar de tweede plaats op de ranglijst klom.

Go Ahead Eagles O14 nam het in Twello op tegen de nog puntloze hekkensluiter sc Heerenveen O14. Jonah van Beijnhem was verantwoordelijk voor de openingstreffer, waarna het team van trainer Mustafa Aygun een tegentreffer moest incasseren: 1-1. In de tweede helft werd alsnog afstand genomen van de Friese opponent. Via doelpunten van Sil Oudenampsen en Jayden Jankie trok Go Ahead Eagles O14 aan het langste eind: 3-1.

Go Ahead Eagles O18 Mvv O18 (3) Uitsnede

Geen overwinning vandaag voor Go Ahead Eagles Onder-13, maar wel een zeer verdienstelijk gelijkspel tegen het hoog geklasseerde FC Volendam O13. Het jongste jeugdteam van Go Ahead Eagles – uitkomend in Divisie 2A – speelde met 2-2 gelijk aan de boorden van het IJsselmeer. Het team van trainer Martijn Jongbloed kwam op een 0-1 voorsprong door Joshua Wirth. Twee treffers van ‘Het Andere Oranje’ zorgden er echter voor dat Go Ahead Eagles O13 tegen een 2-1 achterstand aankeek. Een doelpunt van Esad Deniz in de laatste minuut zorgde er uiteindelijk voor dat er alsnog een punt mee naar huis werd genomen: 2-2.

Go Ahead Eagles Onder-15 was vrij van competitieverplichtingen, terwijl de uitwedstrijd van Go Ahead Eagles Onder-16 werd afgelast vanwege privéomstandigheden bij tegenstander NEC O16.