Winst voor O17 en O15, eerste nederlaag O13

Go Ahead Eagles Onder-17 en Onder-15 hebben de uitwedstrijden tegen respectievelijk Argon en FC Emmen met 4-1 en 3-1 gewonnen. Onder-13 leed de eerste nederlaag van het seizoen, bij Schalkhaar (2-1).

O17-trainer Kick Maatman zag zijn elftal het eerste half uur ondermaats spelen. Bij rust stond de ploeg met 1-0 achter. Na een aantal omzettingen bracht Go Ahead Eagles in de tweede helft meer creativiteit en had de ploeg meer grip op de wedstrijd. Rehwin Nandpersad, Samuel Wakana, Quintin Oliekan en Quiermo Dumay zorgden met hun doelpunten voor de overwinning. “Goede goals”, vond Maatman, “en het hadden er nog meer kunnen zijn.”

Jan Kromkamp was zeer tevreden over de prestatie zijn Onder-15-equipe. “Ik ben echt trots op de jongens. We speelden een fantastische pot en stonden verdedigend goed.” Beau de Bone en Olaf Kok waren trefzeker, Emmen hielp een handje met een eigen doelpunt na een voorzet van De Bone. Kromkamp: “We kregen nog veel meer kansen om de score op te voeren.”

Bepaald geen hosanna-stemming bij Go Ahead Eagles Onder-13. Het team gaf de koppositie uit handen aan Cambuur Leeuwarden door de streektwist tegen Schalkhaar te verliezen. Milan Berenschot bracht de roodgelen nog op voorsprong, maar na een ruststand van 1-1 maakte Schalkhaar er in de tweede helft 2-1 van. Trainer Ugur Yildirim baalde flink: “Wat mijn spelers zo goed kunnen deden ze niet: voetballen. Het seizoen verliep tot nu toe gemakkelijk, maar tegen Schalkhaar haalde geen speler z’n niveau. Hopelijk is dit een wake-up call. Later deze maand spelen we voor de beker tegen Brabant United en in de competitie tegen Cambuur. Dan moeten we er staan.”

Karakteristieken:

Tweede divisie A: Argon O17 – Go Ahead Eagles O17 1-4 (1-0). Doelpunten GAE: Rehwin Nandpersad, Samuel Wakana, Quintin Oliekan, Quiermo Dumay.

Eerste divisie A: FC Emmen O15 – Go Ahead Eagles O15 1-3 (1-1). Doelpunten GAE: Beau de Bone, Olaf Kok, eigen doelpunt FC Emmen.

Tweede divisie D: Schalkhaar O13 – Go Ahead Eagles O13 2-1 (1-1). Doelpunt GAE: Milan Berenschot.