gaecquick

De jeugdelftallen van Go Ahead Eagles hebben zaterdag zeven punten binnen gehaald. De A1 won in Meppel met 8-1 van Alcides, de B1 bleef in Hardenberg steken op 2-2 tegen HHC en de C1 was op de Zuiderlaan in Twello met 4-3 te sterk voor Quick ’20 uit Oldenzaal.

gaecquick
De kleinste man van het veld bij de C1, Aaron van Leer, opende met een kopgoal de score tegen Quick’20 (Foto: Erik Pasman) 

A1
Het verschil met Alcides was volgens A1-trainer Harry Decheiver ‘te groot’. Zijn team had gerust met nog veel hogere cijfers dan 1-8 kunnen winnen. “Het was eenrichtingsverkeer. Alcides kwam er niet uit en was alleen bezig met tegenhouden. Mijn principe is: niet wisselen om het wisselen, maar we stonden bij rust al met 6-1 voor, waardoor ik toch alle reserves een kans wilde geven. Het spelbeeld werd in de tweede helft rommeliger, de jongens voelden dat het te gemakkelijk ging. We moeten in vervolg in zulke situaties alle zeilen bijzetten om goed te blíjven spelen. Maar ik ben blij dat iedereen aan voetballen is toegekomen.”

B1

De B1 speelde teleurstellend gelijk tegen HHC. Dat kan een keer gebeuren, vond trainer Kick Maatman. “We hebben afgelopen week een geweldige oefenwedstrijd gespeeld tegen Vitesse. Die eindigde in 0-0, maar we waren de hele wedstrijd top en hadden kunnen winnen. Tegen HHC was de beleving heel anders. Niet zo top als dinsdag. HHC is een fysieke ploeg die de ruimtes klein laat. De 1-0 ontstond door een fout van onze keeper, maar we kwamen terug tot 1-2. Ik dacht: nu gaat de knop om en lopen we uit naar 1-3, 1-4. De hele tweede helft waren we de bovenliggende partij. Maar door een dekkingsfout – ook dat kan gebeuren – wordt het 2-2. Het leermoment? Dat we niet zomaar elke amateurclub moeten onderschatten.”

hhcb1gaeb1

(Foto Menno Beukema)

C1
De C1 begon voortvarend aan de thuiswedstrijd tegen Quick ’20. Binnen twee minuten stond de ploeg met 1-0 door een kopgoal van de kleinste man van het veld: Aaron van Leer. “Er leek weinig aan de hand”, blikte assistent-trainer Jan Kromkamp terug. “Maar in de loop van de eerste helft werd de tegenstander gevaarlijker. Wij werden teruggedrongen op onze eigen helft, werden heel slordig en leden veel balverlies. De tweede helft begonnen we weer goed en liepen snel uit naar 3-1. Het spelbeeld golfde op en neer en in de slotfase, het stond 4-2, kregen zij een penalty. Die scoren ze en daarna breken er nog een paar hachelijke minuutjes aan. Hoewel we gewonnen hebben, overheerste in de kleedkamer de teleurstelling. En dat is mooi: als je wint maar toch teleurgesteld bent. Dat tekent de gretigheid van deze groep.”

Klik hier voor een fotoalbum van de wedstrijd van de C1.

Karakteristieken:
Alcides A1 – Go Ahead Eagles A1 1-8 (1-6). Doelpunten GAE: Baptista José 2, Sefa Yildirim 2, Dennis Bolink, Marlo de Groot, Givan Werkhoven, Orhan Dzepar.

HHC B1 – Go Ahead Eagles B1 2-2 (1-1). Doelpunten GAE: Ricardo Overman, Giovanni Büttner.

Go Ahead Eagles C1 – Quick ’20 C1 4-3 (1-1). Doelpunten GAE: Brian Karman 3, Aaron van Leer.