Winstpercentage van tachtig procent voor Voetbalopleiding

Twee weken geleden slaagden alle zes jeugdteams van Go Ahead Eagles erin om hun wedstrijden winnend af te sluiten. Vandaag kan de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding met een winstpercentage van tachtig procent opnieuw terugkijken op een uitstekende voetbalzaterdag. Onder-21, Onder-16, Onder-15 en Onder-13 trokken allemaal aan het langste eind.

De zaterdag begon voor de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding met een nederlaag in Leeuwarden, waar Go Ahead Eagles Onder-14 met 2-1 verloor van SC Cambuur O14. De openingstreffer was nog wel voor het team van trainer Mustafa Aygun, dat daardoor met een 0-1 voorsprong aan de theepauze begon. Na rust zorgden twee treffers aan Friese zijde er echter voor dat SC Cambuur O14 met een 2-1 overwinning van het veld stapte.

De eerste zege van de dag werd geboekt door Go Ahead Eagles Onder-15. In Rotterdam werd tegenstander Spartaan ’20 O15 met 0-2 verslagen. De doelpunten voor het team van trainer Jip Ellenbroek werden gemaakt door Kaid Becker en Mathijs Gilsing. Op sportpark Zuiderlaan in Twello was er ook een overwinning voor Go Ahead Eagles Onder-13. Tegen Quick O13 was Bobbie Supusepa voor rust verantwoordelijk voor de openingstreffer: 1-0. In de tweede helft werd de voorsprong verdubbeld door Esad Deniz, waarna de tegenstander uit Den Haag nog één keer tegen scoorde: 2-1.

Go Ahead Eagles O16 Dvs '33 O16 (1) Uitsnede

Zowel Go Ahead Eagles Onder-16 als Go Ahead Eagles Onder-21 trof de leeftijdsgenoten van AFC als tegenstander. In Amsterdam kwam Onder-16 door een benutte penalty op achterstand. Via twee doelpunten van Nesher Meulenbroek – twee keer op aangeven van Cem Eroglu – boog het team van O16-trainer Uǧur Yildirim de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Een benutte strafschop zorgde er vervolgens voor dat Nesher Meulenbroek met een hattrick (en Onder-16 met een 1-3 zege) van het veld stapte in Amsterdam.

Ook Go Ahead Eagles Onder-21 versloeg AFC O21, maar dan op sportpark Zuiderlaan. De mannen van O21-trainer Jouad Boufarra kenden een voorspoedige start in Twello. Binnen het kwartier zorgden doelpunten van Turan Tuzlacik en Olaf Kok voor een comfortabele 2-0 voorsprong. Bij die twee goals bleef het voor Onder-21, dat AFC in de 69e minuut nog wel de aansluitingstreffer zag maken: 2-1.