Wisselend resultaat in doelpuntenfestijnen bij jeugdteams

De jeugdteams van Go Ahead Eagles hebben een wisselvallige zaterdagmiddag achter de rug. Terwijl eerder op de middag Go Ahead Eagles Onder-13 en Onder-14 tegen een nederlaag aanliepen, wisten de ‘oudere’ talenten van O18 en O21 wel een goed resultaat neer te zetten in hun uitwedstrijden.

Het begin van de zaterdagmiddag begon weinig hoopvol voor de jeugdelftallen van Go Ahead Eagles. Onder-13 kreeg de grootste tik te verduren: in de uitwedstrijd tegen AFC werd met maar liefst 8-1 verloren. Het was een onverwachte teleurstelling, temeer omdat de eerste twee wedstrijden van het team van coach Martijn Jongbloed wél werden gewonnen. Op ongeveer hetzelfde tijdstip, vroeg in de middag, ging ook Go Ahead Eagles Onder-14 met een nederlaag van het veld. Tegen FC Dordrecht gingen de spelers van trainer Mustafa Aygun met een 0-2 achterstand de kleedkamer in, en wisten het in de tweede helft niet om te draaien. 0-2 bleek dan ook de eindstand.

51489254928 30b40db348 O

Later op de dag kon er wat meer gejuicht worden. De jongens van Go Ahead Eagles Onder-18 schoten uit de startblokken tegen Alexandria ’66, door in de eerste 7 minuten al met 0-2 voor te staan. Nadat de Rotterdammers de aansluitingstreffer maakten, moest de ploeg even later met 10 man verder nadat de doelman van Alexandria ’66 rood gepresenteerd kreeg van de arbiter. Mede door het numerieke veldoverwicht kon het team van Tristan Berghuis uiteindelijk een mooi resultaat neerzetten: het won met 2-6. Ook Go Ahead Eagles Onder-21 startte uitstekend aan de wedstrijd; de ploeg stond na 2 minuten al met 0-1 voor tegen Fortuna Sittard door een doelpunt van Olaf Kok. Toen de Limburgers in de tweede helft gelijkmaakten, leek het duel lang af te stevenen op een remise. Totdat Zakaria Eddahchouri in de 96e minuut tóch nog voor de driepunter zorgde voor de ploeg van Jouad Boufarra; er werd met 1-2 gewonnen.