Op 22 augustus 2008 debuteerde Wout Droste als speler van Go Ahead Eagles in het betaald voetbal. De jonge, talentvolle Twente-huurling van toen is de ervaren sterkhouder van nu, na Eredivisiejaren bij SC Cambuur en Heracles Almelo. Vanaf zondag is Droste (30) weer Eagle. “Hopelijk wordt net niet nu net wel.”

En dus stapt de vleugelverdediger zondag elf jaar na dato weer het trainingsveld in Terwolde op. Met ten opzichte van die eerste keer een Eerste Divisie-titel (2013) en zes jaar Eredivisie-ervaring op zak. “Daar heb ik zin in”, zegt Droste. “Ik heb zin om weer te gaan spelen, en dat ook nog bij een club met een fantastische achterban. Dat is niet om te slijmen, want ik heb het natuurlijk al eerder zelf mogen ervaren.”


Foto: Jeffrey Hurenkamp

Wout Droste speelde in totaal drie jaar voor Go Ahead Eagles, tussen 2008 en 2011. Hij was een van de sterkhouders tijdens het seizoen 2009/2010, dat met een halve finaleplaats in de KNVB Beker en een finaleplek in de Play-Offs te boek ging als het net niet-seizoen. “We gaan nu voor net wel”, lacht de geboren Oldenzaler, die voor twee jaar plus optie van een jaar tekent in De Adelaarshorst. “Ik heb goed nagedacht over mijn sportieve toekomst en Go Ahead Eagles bleek uiteindelijk de beste keuze. Ik ken Paul, ik ken de club en in de gesprekken werd een helder beeld geschetst van de ambities van Go Ahead Eagles. Mooi om daar deel van uit te maken.”


‘Mister Looplijn’ Jack van Hulten volgt het duel tussen Siem de Jong (Ajax) en Wout Droste (Go Ahead Eagles) op de juiste afstand om eventueel gevaar goed te kunnen inschatten. (Foto: Soccrates Images)

Paul Bosvelt werkte eerder als assistent-trainer met Wout Droste en zag hem de laatste jaren regelmatig aan het werk. De technisch manager: “We zijn erg content met de komst van Wout. Hij is een uitstekende verdediger – snel, wendbaar – die ook aanvallend zijn bijdrage kan leveren. Verder is Wout een speler met karakter en ervaring, die onze achterhoede verder in balans brengt.”

Ben jij er, net als Wout Droste, bij als Go Ahead Eagles begint aan de voorbereiding op het seizoen 2019/2020? De eerste training start zondag in Terwolde om 14:00 uur. Het volledige programma van de voorbereiding vind je hier.


Wout Droste is het middelpunt van de feestvreugde na het winnen van de Eerste Periodetitel in het seizoen 2009/2010. (Foto: Erik Pasman)