Eerste Selectie

Wout Droste stopt als teammanager eerste selectie

Wout Droste stopt uiterlijk aan het einde van het seizoen 2023/2024 met zijn werkzaamheden als teammanager van de eerste selectie. De voormalige verdediger nam op 1 januari van dit jaar het stokje over van Adrie Steenbergen, die binnen de club jarenlang de rol van teammanager vervulde en sinds de komst van Droste nog altijd als secretaris voetbalzaken actief is voor Go Ahead Eagles.

“Ik ben Go Ahead Eagles dankbaar dat ik het vertrouwen heb gekregen om de functie van teammanager te mogen vervullen”, zegt Droste. “Dat vertrouwen heb ik enorm gewaardeerd. Het is een ontzettend mooie en afwisselende functie, maar ook een functie die vereist dat je 24 uur per dag en 7 dagen per week ‘aan’ staat. Ik heb ervaren dat mijn werkzaamheden als teammanager moeilijk te combineren zijn met mijn privésituatie. Daarom acht ik het beter om – ook in het belang van de club – mijn werkzaamheden als teammanager over te dragen aan iemand anders.”

“Uiteraard vinden we het jammer dat Wout – ook gezien zijn verleden als speler van Go Ahead Eagles – heeft besloten om te stoppen als teammanager van de eerste selectie”, zegt algemeen directeur Jan Willem van Dop. “Wout heeft zich vanaf 1 januari met ziel en zaligheid op zijn rol als teammanager gestort, maar is er gaandeweg achter gekomen dat zijn werk een behoorlijke wissel trekt op zijn privéleven. Uiteraard hebben we als club zijn keuze om te stoppen te respecteren. We gaan intern bekijken of Wout in een andere functie alsnog betrokken kan blijven bij Go Ahead Eagles.”

In de zoektocht naar een nieuwe teammanager (die naast teammanager Alfred Knippenberg zal gaan functioneren) heeft Go Ahead Eagles inmiddels een vacature uitgeschreven.

Terug naar overzicht