zandvliet

Hoewel hij op een blauwe maandag het shirt van FC Zwolle droeg, is er voor Djeremy Zandvliet maar één profclub die er echt toe doet: Go Ahead Eagles. Met zijn snelheid en voorzetten is hij van waarde in het beloftenteam. Een interview met de zelfbewuste aanvaller. “Ik moet deze stijgende lijn vasthouden.”

zandvliet

De focus is er bij Djeremy Zandvliet. Hij gaat vol voor zijn laatste kans in het profvoetbal. En dat bij ‘zijn’ Go Ahead Eagles. “Welke Deventer jongen wil dat niet, spelen bij deze mooie club?” (Foto: Erik Pasman)

Djeremy Zandvliet is blij. Blij dat hij terug is na blessureleed (ingegroeide teennagel), blij met zijn doelpunt en assists voor de beloften, maar bovenal blij dat hij weer bij zijn grote liefde speelt: Go Ahead Eagles. “Welke Deventer jongen wil dat niet, spelen bij deze mooie club?” Hij beschouwt het als zijn laatste kans om een plek te veroveren in het profvoetbal. “Ik ben 21. Dit is echt mijn allerlaatste kans. Lukt het nu niet, dan lukt het nooit meer.”

Hij traint met de beloften vier à vijf keer in de week, maar past ook zijn voedsel aan, drinkt niet en gaat op tijd slapen. Het avondje uit van toen is nu het avondje op de bank met zijn vriendin Sabine. Het is Zandvliet duidelijk menens. Hij heeft er alles voor over en doet er alles aan om door te dringen tot de hoofdmacht. Een zware taak, want Foeke Booy zit bepaald niet krap in de aanvallers. “Met Jong GA Eagles erbij een stuk of tien man”, rekent Zandvliet voor. “Het wordt dus erg lastig. Maar als ik blijf presteren bij de beloften, komen mijn kansen in het eerste denk ik vanzelf. Ik heb een stijgende lijn te pakken, die moet ik zien vast te houden.”

Daarbij krijgt hij veel vertrouwen van trainer Kick Maatman. Dat heeft hij ook nodig. “Als ik geen vertrouwen krijg, is het net alsof alles niet helemaal lukt. De trainer zegt tegen me wat ik goed doe, bijvoorbeeld als ik een goede actie maak. Hij is sowieso heel duidelijk en dat is fijn.” Vorig seizoen was Maatman ook zijn trainer, maar dan bij Rohda Raalte. “Ik ben in dat jaar een stuk beter geworden”, zegt Zandvliet. “Ik heb goed aan mijn mindere punten kunnen werken.”

Toen Zandvliet het nieuws hoorde dat Go Ahead Eagles weer een eigen voetbalopleiding startte, begon zijn hoop op een terugkeer in het betaald voetbal te leven. Tijdens een eerder profavontuur bij FC Zwolle vond hij als Deventenaar niet het juiste gevoel. Vorig jaar zomer mocht hij al meetrainen bij de selectie van Foeke Booy, maar was hij niet fit genoeg. Nu mocht hij na een testwedstrijd aanhaken bij het nieuwe beloftenelftal.

In de selectie van Maatman is de student bedrijfseconomie goed op dreef aan de rechterflank. Zijn ouders – Zandvliet is de zoon van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder – moedigen hun zoon steevast aan. Zijn vriendin en (één van zijn) drie zusjes staan ook geregeld langs de lijn in Twello. “Ja, ik kom uit een groot gezin en zij steunen me altijd. Ik ben supertrots dat ik weer bij Go Ahead Eagles speel. Ik voel me een echte Eagle. Deze club heeft de mooiste supportersschare van Nederland. Hopelijk sta ik binnenkort zelf in de Adelaarshorst.”

Aanstaande maandag (15 september) spelen Djeremy Zandvliet en zijn teamgenoten wederom een duel in de beloftencompetitie. In Twello (Zuiderlaan 5) is Jong FC Utrecht om 18:30 uur de tegenstander.