Zege voor Jong Go Ahead Eagles in eerste competitieduel 2019

Jong Go Ahead Eagles heeft vanavond de eerste competitiewedstrijd van kalenderjaar 2019 in winst omgezet. In poule B van de Reservecompetitie was het team van trainer Kick Maatman op sportpark Borgele met 2-0 te sterk voor Jong FC Dordrecht.

De eerste kansen op een doelpunt waren in de beginfase voor Givan Werkhoven. Tot twee keer toe was Vince Gino Dekker de aangever, maar Werkhoven had het vizier aanvankelijk nog niet op scherp staan. Aan de andere zijde reageerde Eagles-doelman Lars Jansen attent op een inzet van Quincy Hogesteger door de bal met zijn voeten te keren. Ook Gor Agbaljan had voor rust de openingstreffer op zijn schoen, maar de middenvelder trof de vuisten van doelman Petar Stoskovic.

(Foto: Dennis Bresser)

In de tweede helft stapelden de kansen zich in rap tempo op voor Jong Go Ahead Eagles. Een indraaiend schot van Dekker werd weggebokst door de Dordtse keeper, die enkele minuten later gestrekt naar de hoek moest om een schot van Bruno Andrade te keren. Kort daarop kwam Maarten Pouwels een teenlengte tekort om een voorzet van Dekker bij de tweede paal binnen te glijden. Na ruim een uur spelen was het alsnog raak. Werkhoven rondde een lage voorzet van Dekker af: 1-0 in de 61e minuut.

Jong Go Ahead Eagles ging vervolgens op zoek naar een tweede treffer, maar inzetten van Andrade, invaller Samuel Wakana en Orhan Džepar strandden op de keeper van de tegenstander. Op jacht naar de gelijkmaker zette Jong FC Dordrecht in het laatste kwartier nog wel enigszins aan, maar de defensie van Jong Go Ahead Eagles kwam niet in noemenswaardige problemen. In de laatste minuut besliste Andrade het duel definitief door op aangeven van Werkhoven een mooie aanval door het centrum af te ronden: 2-0.

“Over de hele wedstrijd genomen ben ik tevreden over onze prestatie”, concludeerde Kick Maatman na afloop. “Ons veldspel had beter gekund, maar we creëerden aardig wat kansen en de beleving en de intentie waarmee de spelers op het veld stonden was gewoon goed. We hebben achterin de nul gehouden en twee keer gescoord, dus daar valt weinig op aan te merken. Het was alleen jammer dat we het duel pas laat in het slot gooiden, maar al met al hebben we een dik verdiende overwinning geboekt.”

Jong Go Ahead Eagles – Jong FC Dordrecht 2-0 (0-0).
61. Givan Werkhoven 1-0
90. Bruno Andrade 2-0

Jong Go Ahead Eagles: Lars Jansen; Joey Groenbast, Sam Beukema, Desney Bruinink, Jairzinho Slijngard; Givan Werkhoven, Gor Agbaljan, Orhan Džepar; Bruno Andrade, Maarten Pouwels (69. Samuel Wakana), Vince Gino Dekker.

Jong FC Dordrecht: Petar Stoskovic; Jayson Donk, Thomas Kok, Amien Jeddaoui, Dwayne Green; Khalid Khajouli (55. Willem Beuk), Siebe Schets, Thijs Timmermans; Quincy Hogesteger, Hakan Tatli (66. Bachir el Abdelghani), Ritchie Zinga (46. Tayren Bouwmeester).