Een sneeuwbaleffect bij zomerse temperaturen. Zo kun je gerust de hartverwarmende actie noemen, waarbij door supporters spontaan wedstrijdshirts werden opgekocht om als geschenk weg te geven aan jonge Eagles-fans.

Het begon allemaal kleinschalig. Op de burelen van Go Ahead Eagles kwam een mail binnen van een supporter die graag twee wedstrijdshirts wilde kopen in de Fanstore. Zijn idee was om deze shirts vervolgens te schenken aan jonge Eagles-fans die zelf niet de financiƫle luxe hebben om een shirt aan te schaffen.

Het spontane initiatief werd vervolgens ook opgepakt door andere supporters, die op soortgelijke wijze wedstrijdshirts kochten voor kinderen die het financieel minder breed hebben. Het resultaat: zeventien wedstrijdshirts ten gunste van zeventien jonge Eagles-supporters!

Inmiddels zijn vijf wedstrijdshirts al geschonken via een jongerenwerker. De overige twaalf shirts worden aan kinderen beschikbaar gesteld via Voedselbank Deventer.

Go Ahead Eagles wil de betrokken supporters ontzettend bedanken voor deze mooie geste!


Ruud Zondag van Voedselbank Deventer neemt een van de zeventien geschonken wedstrijdshirts in ontvangst om beschikbaar te stellen aan kinderen die het financieel minder breed hebben.