Waar zou Go Ahead Eagles zijn zonder al die vrijwilligers die zich doordeweeks en op wedstrijddagen inzetten voor de club? Juist: nergens. Van de vriendelijke verkoopster in het horecapunt op jouw tribune tot de mannen die doordeweeks samen met de groundsman zorgen voor een topveld… Ze zijn onmisbaar voor ieders wedstrijdbeleving.

Dit seizoen stellen we in elke Matchday! een van die echte Eagles aan jou voor. Ditmaal: de vriendelijke horecamedewerkster Miranda Huisken.

Wanneer ben je begonnen?
Op mijn 14e ging ik voor het eerst met mijn beste vriendin mee. We verveelden ons in de voorjaarsvakantie en haar vader werkte in de oude horecakeet naast het supportershome. Met de zus van die vriendin zijn we met z’n drieën begonnen. Op m’n 18e ben ik er een aantal jaartjes mee gestopt, maar nu werk ik alweer anderhalf seizoen op het IJsselpunt, zoals we het horecapunt op de hoek Leo Halle-/IJsseltribune noemen.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Wat houdt je functie precies in?
Ik doe de uitgifte van bier, frisdrank, snoep en koffie. Ik neem de munten aan en geef de mensen hun bestelling. Grappig is dat we beginnen met kleine bekers bier en naarmate we dichter bij de wedstrijd komen, de bekers steeds groter worden… Behalve in het uitvak en bij de politiepost heb ik inmiddels in elk horecapunt wel eens gestaan. En nog steeds help ik na afloop wel eens in het home. Daar is het dan extreem druk.

Waar haal je voldoening uit?
Dat is toch wel het leuke contact met de supporters. Weer of geen weer, er is altijd sfeer en gezelligheid in het stadion. En doordat ik er al zo’n tijd sta, kennen de mensen mij en ik ken hen. We zijn één grote club en iedereen is gelijk, want we hebben hetzelfde doel en dat is onze club. Waarom mensen iets moeten halen op het IJsselpunt? Omdat het lekkerste bier op het IJsselpunt verkrijgbaar is, haha. Maar zonder gekheid, het is daar gewoon altijd enorm gezellig!

Uit: Matchday! Go Ahead Eagles – Sparta Rotterdam