Waar zou Go Ahead Eagles zijn zonder al die vrijwilligers die zich doordeweeks en op wedstrijddagen inzetten voor de club? Juist: nergens. Van de vriendelijke kassamedewerkster tot de vlaggenzwaaiers op het veld van De Adelaarshorst… Ze zijn onmisbaar voor ieders wedstrijdbeleving.

Tot de vele vrijwilligers behoort ook facilitair medewerker Einte van Wenum (67).

Einte, wanneer ben je als vrijwilliger begonnen bij Go Ahead Eagles?
Als kind bezocht ik al vaak trainingen, zelfs nog onder Fadrhonc. Mochten we voor de training op doel staan en daarna de ballen rapen die over en naast gingen. Ik ben altijd fan van de club geweest en sinds een tiental jaar actief bij de facilitaire dienst.

Wat houdt je functie precies in?
Ik heb de mogelijkheid om elke dag te komen helpen en dat doe ik dus ook. Soms ben ik wel zeven dagen in de week aanwezig op het stadion. Ons werk is zeer gevarieerd: van reparatiewerkzaamheden tot schoonmaken en alles checken en aansturen op wedstrijddagen. Zo zet ik stoelen voor de trainers op het veld, check de doelen, loop met het karretje van Harly over de grasmat, herstel in de rust kapotte stukken van het veld en nog veel meer zaken. Dat doe ik met hart en ziel voor de club. Voor mij is dit het mooiste werk dat er is.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Waar haal je voldoening uit?
Het maakt niet zoveel uit of we gewonnen of verloren hebben. Liever winst natuurlijk, maar als alles goed gedraaid heeft, zijn we zeer voldaan. We hebben ook veel contact met de trainers en spelers en helpen ze ook met bepaalde klussen. Ook fijn is dat we met Facilitair een echt team zijn. Als we dan schaften boven op een tribune en het hele stadion is voor ons: heerlijk is dat!

Wat wil je verder nog kwijt?
Zonder het team Facilitair kan er niet gevoetbald worden. Maar we hebben nu een oudere groep en kunnen wel wat verjonging gebruiken. Een beetje fris bloed kan geen kwaad. Als je ons werk leuk vindt, is er altijd wel iets wat je kan doen. Meld je in dat geval aan bij de club via info@ga-eagles.nl.

Uit: Matchday! Go Ahead Eagles – Helmond Sport