Waar zou Go Ahead Eagles zijn zonder al die vrijwilligers, initiatiefrijke supporters, medewerkers en stagiairs die zich inzetten voor de club? Juist: nergens. Deze keer in Ziel en Zaligheid: clubfotograaf Jeffrey Hurenkamp (22), wiens foto’s regelmatig te vinden zijn op de verschillende clubkanalen.

Jeffrey, hoe ben je in aanraking gekomen met Go Ahead Eagles?

“Momenteel volg ik de opleiding Fotografie aan het Technova College in Ede. De afgelopen anderhalf jaar heb ik twee keer twintig weken stage gelopen bij Go Ahead Eagles. In die periodes deed ik de fotografie voor de verschillende clubkanalen, zoals foto’s van de trainingen, Business Partners en rondom activiteiten van de eerste selectie. Daarnaast fotografeer ik samen met de andere clubfotografen de wedstrijden van Go Ahead Eagles en zorg ik mede voor de foto’s die bijvoorbeeld in de Matchday! en Kleuren van Juweel staan.”

Vanwaar je liefde voor fotografie?

“Ik ben ooit begonnen met het fotograferen van BMX. Dat vond ik zo leuk om te doen, dat ik besloot om een fotografieopleiding te volgen. Ik focus me op sport- en actiefotografie; ik wil net dat ene moment vastleggen op camera. Dan denk ik aan een speler die een bal prachtig uit de lucht plukt of aan Sam Beukema die net op de juiste manier juicht na zijn eerste doelpunt in het shirt van Go Ahead Eagles.”

Hoe was het om stage te lopen bij Go Ahead Eagles?

“Uniek! Ik ben destijds niet voor niets aan een tweede periode begonnen, haha. Als stagiair Fotografie krijg je een hoop verantwoordelijkheid bij Go Ahead Eagles: je wordt als fulltime fotograaf voor allerlei verschillende diensten ingezet. Go Ahead Eagles is een plek waar ik mijn fotografiekunsten kan laten zien aan duizenden supporters. Ik heb hele mooie dingen mogen fotograferen, zoals de tenuepresentatie, de nieuwe spelersbus en spelerspresentaties. Het is een mooie verantwoordelijkheid om stage te lopen bij Go Ahead Eagles: er wordt veel van je verwacht, maar je leert ook veel en komt om plekken waar anderen niet komen. Het is mooi om bij de club betrokken te zijn en te zien hoe alles achter de schermen gaat.”

Benieuwd naar de (rood-gele) foto’s van Jeffrey? Bezoek dan hier zijn website.


(Foto: Henny Meyerink)