Eerste Selectie

Zoektocht tegenstander na afmelding Rödinghausen: ‘Uitdaging dit keer groter’

In navolging van Willem II heeft ook SV Rödinghausen zich vanwege medische redenen moeten afmelden voor de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Dit duel stond gepland voor aanstaande zaterdag om 19:00 uur.

Go Ahead Eagles zal opnieuw op zoek gaan naar een nieuwe tegenstander. “Afgelopen week was die klus na een paar uur geklaard, doordat ook FC Emmen een afmelding had ontvangen van SC Cambuur”, legt algemeen directeur Jan Willem van Dop uit. “Dat was een geluk bij een ongeluk. Na het bericht van Rödinghausen, dat we afgelopen weekend ontvingen, zijn we uiteraard meteen weer gaan rondbellen om in ieder geval te kunnen spelen. De uitdaging blijkt dit keer wel wat groter.”

Aankomend weekend gaat weer een aantal competities van start, waaronder de Keuken Kampioen Divisie en de DFB Pokal in Duitsland. Daarnaast zijn de meeste buitenlandse clubs die in Nederland een trainingskamp belegden inmiddels huiswaarts gekeerd. “Die clubs vallen dus allemaal af”, weet ook Van Dop. “We zetten de zoektocht uiteraard voort, want het sportieve belang van een competitieve afsluitende oefenwedstrijd een week voor de competitiestart is erg groot. We houden noodgedwongen alle opties open; ook een uitwedstrijd.”

Uit voorzorg wordt de kaartverkoop voor de laatste oefenwedstrijd tot nader order stilgezet. Wanneer er meer duidelijkheid is, wordt dit uiteraard op de kanalen van Go Ahead Eagles gecommuniceerd.


Foto: Erik Pasman

Terug naar overzicht