Afgelopen weekend waren tijdens de competitiestart van enkele jeugdteams van Go Ahead Eagles de nodige spannende slotfases en ‘narrow escapes’ te zien. Morgen (zaterdag 12 september) staat de tweede competitieronde op het programma voor alle rood-gele jeugdlichtingen, met onder meer thuiswedstrijden voor Onder-21, Onder-16 en Onder-15 op sportpark Zuiderlaan in Twello.

Go Ahead Eagles O21 – Alexandria’66 O21

Divisie 3A (16:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles, Onder-21, begon de competitie afgelopen zaterdag met een uitnederlaag. Na een 1-1 ruststand werd het tegen FC Den Bosch O21 uiteindelijk 3-1. Morgen neemt het team van trainer Jouad Boufarra het in Twello op tegen een Rotterdamse opponent: Alexandria ’66 O21.

FC Eindhoven O18 – Go Ahead Eagles O18

Divisie 4B (16:15 uur, Jan Louwers Stadion, Eindhoven)

Go Ahead Eagles Onder-18 speelde afgelopen zaterdag nipt gelijk tegen FC Den Bosch O18. In de laatste vijf minuten werd 3-3 de uiteindelijke eindstand. Dit weekend mag de ploeg van O18-trainer Dennis van Beukering afreizen naar het verre zuiden, waar FC Eindhoven O18 de tegenstander is.

Go Ahead Eagles O16 – Fortuna Sittard O16

Divisie 3A (11:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Go Ahead Eagles Onder-16 treedt op sportpark Zuiderlaan aan tegen Fortuna Sittard O16. Het team van trainer Uǧur Yildirim keerde afgelopen zaterdag met een punt huiswaarts na de competitiestart tegen AFC O16. In Amsterdam bleef het 0-0.

Go Ahead Eagles O15 – N.E.C. O15

Divisie 3A (13:30 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Ook Go Ahead Eagles Onder-15 begon het voorbije weekend met een gelijkspel aan de competitie. De manschappen van trainer Tristan Berghuis kwamen in Rotterdam op een 1-3 voorsprong tegen Spartaan ’20 O15, maar moesten alsnog twee tegentreffers incasseren: 3-3. Aanstaande zaterdag neemt Onder-15 het op sportpark Zuiderlaan in Twello op tegen N.E.C. O15.

SC Cambuur O14 – Go Ahead Eagles O14

Divisie 3A (14:30 uur, sportpark Kalverdijkje Noord, Leeuwarden)

Go Ahead Eagles Onder-14 speelde afgelopen zaterdag eveneens gelijk. Na een late treffer van Eser Gürbüz werd het 1-1 tegen FC Dordrecht O14. Volgens assistent-trainer Patrick Kieftenbelt werd er goed druk gezet, waardoor uiteindelijk alsnog de terechte gelijkmaker viel. De ploeg van O14-trainer Jip Ellenbroek reist morgen af naar Leeuwarden om aan te treden tegen SC Cambuur O14.

Quick O13 – Go Ahead Eagles O13

Divisie 2A (10:30 uur, sportpark Nieuw Hanenburg, Den Haag)

Voor Go Ahead Eagles Onder-13 eindigde de eerste competitiewedstrijd in een nederlaag. In Twello waren de spelers van De Graafschap O13 net een maatje te groot en eindigde de wedstrijd in 1-3. Morgen beginnen de spelers van Martijn Jongbloed weer met een schone lei en wordt in Den Haag tegen Quick O13 gespeeld.

De thuiswedstrijden van de jeugdteams van Go Ahead Eagles zijn voor iedereen vrij toegankelijk op sportpark Zuiderlaan in Twello. Wel is het coronaprotocol van SV Twello van kracht. Dit protocol houdt onder meer in: blijf bij coronagerelateerde klachten thuis en houd op het sportpark (ook langs de lijn) anderhalve meter afstand tot mensen die niet tot hetzelfde huishouden behoren.


(Foto: Carlo Bruil)