Geen categorie

Onder-19 struikelt in halve finale beker over DVS ’33

Go Ahead Eagles Onder-19 is uitgeschakeld in het bekertoernooi. In Deventer was DVS ’33 in de halve finale met 3-1 te sterk. Een verdiende nederlaag.

Drong de thuisploeg in de beginfase nog aan, het waren de Ermeloërs die kort voor rust de score openden. Een afstandsschot van Jos Bleijenberg werd aangeraakt, daardoor van richting veranderd en belandde achter Eagles-doelman Paul Vlaskamp.

Giovanni Büttner aan de bal namens Go Ahead Eagles (foto’s Erik Pasman).

Hoezeer Go Ahead Eagles ook aasde op een snelle gelijkmaker, kort na rust stond er 0-2 op het scorebord dankzij de man met de bijzonderste naam op het veld: Dieu-Merci Victor. Yannik de Vries maakte er 1-2 van, na een sterke solo van middenvelder Faisal Toryalai. De Vries had twintig minuten na rust de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn schot ging naast. Na de 1-3, een knappe kopgoal van Mathijs van Dusschoten uit een voorzet vanaf links, was de wedstrijd gespeeld.

Spits Dani Cloteda op dreef.

Vorig seizoen won Go Ahead Eagles Onder-19 de oostelijke districtsbeker, dit keer blameerde de ploeg zich tegen een team dat een niveau lager speelt. Trainer Harry Decheiver vond de nederlaag niet meer dan terecht. “Vanaf minuut één was het bij ons slappe hap.” DVS was feller en troefde de Deventenaren af op fysiek vlak. “Zij waren ons de baas en het lukte niet dat met goed voetbal te neutraliseren. Dit was een van de slechtste wedstrijden van het seizoen.”

Yannik de Vries scoort de aansluitingstreffer.

Go Ahead Eagles: Vlaskamp; Van den Bos, Beukema, Bruinink, Nahimana (77. Wakana); Toryalai (64. Oliekan), Büttner, Sotele (45. Slijngard); Dogru (45. Ebbers), Cloteda, De Vries.

Karakteristiek:
Oostelijke districtsbeker, halve finale: Go Ahead Eagles O19 – DVS ’33 O19 1-3 (0-1). Doelpunt GAE: Yannik de Vries.

Een volledig fotoalbum van deze wedstrijd, is te zien op de website van Erik Pasman.