Nieuws Algemeen

Bekersucces voor Onder-13 en Onder-15

Wisselend bekersucces vandaag voor de jeugdteams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie. Waar O16, O18 en O21 tegen bekernederlagen aanliepen, daar plaatsten O13 en O15 zich wél voor de volgende bekerronde door overwinningen op respectievelijk FC Den Bosch O13 en De Graafschap O15.

Go Ahead Eagles Onder-13 kwam in de 16e minuut op voorsprong door een doelpunt van Mike Nagelhout. Na de Bossche gelijkmaker nam het team van Bram Meuwissen kort voor rust opnieuw de leiding door een treffer van Magnus Steinsson: 1-2. In de tweede helft werd de voorsprong vergroot door Onur Sen, die de 1-3 op zijn naam zette. FC Den Bosch O13 kwam nog terug tot 2-3, maar daar bleef het bij, waardoor Go Ahead Eagles O13 de volgende ronde van het bekertoernooi bereikte.

Bekersucces was er niet voor Go Ahead Eagles O16, O18 en O21. Door een treffer in de tweede helft verloor Go Ahead Eagles Onder-16 op bezoek bij PEC Zwolle O16 met minimaal verschil: 1-0. Go Ahead Eagles Onder-18 kwam op een 0-1 achterstand tegen FC Emmen O18, waarna Ofosu Boakye al snel de gelijkmaker op het scorebord zette voor de ploeg van Jeroen Spies: 1-1. Doordat de Drenten vervolgens echter nog tweemaal scoorden, werd een 1-3 nederlaag geleden op sportpark Zuiderlaan in Twello. Ook Go Ahead Eagles O21 werd uitgeschakeld in het bekertoernooi door een 4-1 nederlaag op bezoek bij FC Groningen O21.

Het rood-gele jeugdteam dat vandaag als laatste in actie kwam – Onder-15 – haalde wél de volgende ronde van het bekertoernooi door een overwinning op De Graafschap O15. Na de openingstreffer van Jayden Wilsterman werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd doordat onweer over sportpark De Bezelhorst in Doetinchem trok. Na de hervatting zorgde een eigen doelpunt ervoor dat de Doetinchemmers langszij kwamen: 1-1. Kort daarop zorgde een treffer van Rens Smit er echter voor dat het team van Peter Vogel alsnog aan het langste eind trok en met een 1-2 bekerzege van het veld stapte.

Fotografie: Carlo Bruil