Beloften eindigen met zege

Jong Go Ahead Eagles heeft het seizoen passend afgesloten met een 3-2 zege bij Jong Helmond Sport. De ploeg boog door doelpunten van Givan Werkhoven (tweemaal) en Giovanni Büttner een 2-0 achterstand om.

Hoewel er niets op het spel stond – behalve dan misschien niet als laatste eindigen – hamerde trainer Kick Maatman er bij zijn spelers op de tweede seizoenshelft in stijl te beëindigen. Zo matig als de beloften van Go Ahead Eagles voor de winterstop waren, met geen enkele overwinning, zo sterk was de ploeg na de onderbreking in december en januari. Uit acht officiële wedstrijden peurde het elftal vijf zeges, één gelijkspel en twee nederlagen. Goed voor tien punten in de competitie, waarmee de rode lantaarn werd overgedragen aan Helmond Sport, en zes in de bekerpoule.

Hoewel de Deventer ploeg maandagavond in Helmond sterk begon, keek het na 21 minuten tegen een 2-0 achterstand aan door treffers van Sam Strijbosch. Go Ahead Eagles was van z’n stuk gebracht, was even zoekende, maar ging vervolgens vol gas op jacht naar de aansluitingstreffer. Die viel op een gunstig moment: vijf minuten voor rust schoot Givan Werkhoven de 2-1 binnen.

In de tweede helft gaf een aanvallend spelend Go Ahead Eagles weinig weg. De spelers, ook zij die weten dat er voor hen geen toekomst is bij de club, bleven gemotiveerd tot op het bot. “Daarmee lieten ze net als vorige week tegen FC Eindhoven zien dat ze uit het goede hout zijn gesneden”, vond Maatman. O17-junior Kevin Greeven kreeg speeltijd op linksback en deed het volgens de trainer prima. “Een vermakelijke wedstrijd met een verdiende winnaar”, concludeerde Maatman.

Basiselftal Go Ahead Eagles: Jansen, Wolf, Yildirim, Eshuis, Slijngard, Bruinink, Maneschijn, Marselia, Werkhoven, Schets, Büttner. Invallers: Greeven voor Bruinink en Wakana voor Schets.

Karakteristiek:
Reservecompetitie, poule B: Helmond Sport 2 – Go Ahead Eagles 2 2-3 (2-1). Doelpunten GAE: Givan Werkhoven (2), Giovanni Büttner.